Hur att reparera spruckna badtunnor

Oavsett hur försiktig du och dina gäster är, är det alltid möjligt att en olycka eller ögonblicks bristen på vård kan leda till skador i en badtunna. När detta händer, kan sprickor utvecklas. Detta har inte att göra badtunnan obrukbart, eftersom det är relativt enkelt att reparera spruckna badtunnor i några timmar. Att veta hur att reparera spruckna badtunnor dig själv kan du lapp en liten spricka utan bekostnad av ringa en professionell och det är ofta mycket snabbare.

Instruktioner

•Dränera allt vatten från badtunnan och låt det torka ordentligt över natten. Borra ett hål i ena änden av sprickan, sedan borra ett annat hål i andra änden att förhindra sprickan från att komma längre. Strimlat glasfiber sex av varierande längd med en glasfiber power trimmer, från små och få allt längre tills den sista remsan överlappar sprickan av några inches i varje ände.

•Förbered epoxiharts enligt instruktionerna. Applicera en liten mängd av kådan till spricka, med pensel. Applicera den minsta glasfiber remsan till spricka. Rock band i kåda. Applicera nästa remsa till spricka, överlappar den första remsan. Lägg remsorna över varandra och klistra in var och en med epoxiharts.

•Coat den sista remsan med ett sista lager av harts. Vänta på kådan till uppsättningen fast enligt instruktionerna.

•Sand reparation ner till ger en slät yta. Kappa reparation med ett lager av marine-grade plast spackel. Vänta en halvtimme för spackel att torka. Sand reparation ner till ger en slät yta. Måla med gelcoat och en pensel. Sand ner igen.

Tips & varningar

  • Det är bäst att använda en plast filler och gel coat som noga matcha färgen på din badtunna. Detta sätt att reparera kommer inte stå ut.
  • Alltid noga dränera din badtunna innan du försöker reparationer, särskilt reparationer som innebär användning av elektrisk utrustning som borrar. Att sätta enheter som drivs av huvudsakliga El vid kontakt med vatten kan leda till allvarlig skada eller dödsfall, och att få batteridrivna enheter våt kan skada eller förstöra dem.