Hur att reparera repiga Formica matbord

Formica är en tålig yta som ofta används på bänkskivor i kök, badrum och tvättstugor. Det kan också tillämpas på skåp, bord eller en plan yta. Formicas vattentät natur och dess lätt att rengöra egenskaper gör det ett bra val i områden där spill är sannolikt och frekvent. Dock Formica kan repas eller skära av misstag, lämnar en öppning för ytterligare skador. Det är en bra idé att försegla nedskärningar och repor så snart de uppträder som detta kommer att hjälpa Formica håller längre.

Instruktioner

•Rengör Formica grundligt i området av reparation, med bänkskiva cleanser för Formica, en nylon scrub pensel och en rengöring trasa. Skrubba längs scratch med aceton till flytta någon extra fet insättningar.

•Mix en nickel-size del av flytande slipande rengöringsmedel med vatten tills det är konsekvens av tjock grädde. Slipa kanterna på scratch med denna blandning och 320-slippapper. Inte sand i cirklar eftersom det gör scratch mer synliga.

•Sand scratch, med hjälp av en micromesh slipa blad. Starta från 1.800-grus och gå till successivt finare gryn tills du når 4000-grus. Du kan behöva tunna din pasta blandningen till en mer mjölkig stat under denna process.

•Rengör Formica reparation området en andra gång. Torka reparation med aceton. Vid denna punkt, kan scratch vara praktiskt taget osynlig. Om din Formica yta är glänsande, applicera en liten mängd av auto kropp polering glasyr på frotté och polska området för att matcha glans. Om scratch var mycket djup (som en kniv skära), kan du behöva använda en filler.

•Använd söm filler som matchar färgen på din Formica till en bit skrot kartong och blanda det med en spackel. Plocka upp filler och applicera filler längs scratch. Skrapa av överskottet. Ren runt kanterna med aceton. Efter spackel torkar, slipa lätt med 320-slippapper och polska vid behov.

Tips & varningar

  • Filler tenderar att krympa och du kan behöva använda mer än ett lager. Ofta, kommer att slipning ensam ge resultat som är en betydande förbättring.