Hur att reparera Pool pumpar

Hur att reparera Pool pumpar

Pool pumpar är de tunga arbetstagarna när det gäller en pool filtreringssystem. Filtret tar bort smutsen från poolen som vattnet passerar genom det, men vattnet inte skulle få det om det inte vore för pumpen arbetar hårt för att dra vatten från poolen och driva igenom filtret. En fungerande pump är viktigt att rengöra poolvattnet. Om din har problem, finns det saker du kan göra för att felsöka och reparera din pump.

Instruktioner

•Förbered pool vattenpumpen för felsökning och reparation. Pool vatten pump problem sträcker sig från en högljudd motor brist på trycket. Oavsett problemet, för att fullt ut undersöka vattenpumpen måste du utföra några före reparation förfaranden. Detta inkluderar stänga alla vattenventiler till och från pumpen. Om din pool slangar är utrustade med avstängningsventiler, förvandla dem till läge off. Om inte, koppla pool slangarna och placera den öppna änden i poolen för att hindra vatten från att hälla.

•Koppla bort pumpen från poolen. Så gör det lättare för dig att få tillgång till de nödvändiga felsökning områdena av vattenpumpen.

•Rengör sökvägar till pumpen. Innan du tar bort pumpen inför reparation, utföra några enkla uppgifter. Ta bort skräp från vatten pump korgen och röret som förbinder pump korgen till impellern. Ibland smuts, löv och skräp täpper vägarna och orsaka pumpen inte fungerar.

•Kontrollera för tryck. Du kan kontrollera trycket samtidigt som pumpen kopplas bort från filtreringssystem genom att vrida på den kort och placera din hand över utloppsventilen. Om du känner lufttrycket från impellern, då vet du impellern fungerar. Lågt tryck problem som uppstår när pumpen är ansluten till filtreringssystem kan orsakas av ett smutsigt filter.

•Wiggle pumphjulet. Pumphjulet är del av pumpen som hjälper till att skapa vakuum genom att rita vattnet från poolen och trycka den in i filtreringssystem. Det bör rotera på en plan yta, som liknar en fläktens rotation. Om du rör pumphjulet och det börjar svaja framåt och bakåt, som innebär att du bör byta ut den. Ett vacklande pumphjulet medel minskat vattentryck. Tyvärr, med de flesta pool motorer, för att ta bort impellern du måste öppna höljet för motorn för att nå muttern baksidan pumphjulet. Medan du håller muttern med tång, Använd en skruvmejsel på framsidan av pumphjulet för att lossa skruven för att ta bort den.

•Byt ut några läckande packningar. De flesta pump läckor är ett resultat av lösa anslutningar. Detta är oftast löst genom att lägga till en liten rörmokare tejp runt dungar av varje anslutning innan du åter kopplar slangar/pump. Om läckan inte är kommer från anslutningen pekar, sedan är det dags att byta packningar. Du behöver en tång (helst en ratchet uppsättning) att ta bort bultarna ansluta de två delarna av pumpen där packningen är inrymt. Efter ersättande packningen, säkra två stycken ihop tätt.

Tips & varningar

  • Koppla alltid bort pumpen innan demontering det.