Hur att reparera PB Pipe epoxi

Polybutulene rör (PB) rör var en typ av plaströr används ofta mellan 1978 och 1995. Rören var billig, lätt att tillverka och användes som ersättning för kopparrör. Användning av dessa rör avbröts på grund av potentialen för oxidanter (t.ex. klor) i vattentillförseln till reagera med rören, vilket får dem att bryta ner och lösa upp eller falla sönder. Dock har vissa av rören varade i många år. Du kan göra mindre reparationer till rören själv med hjälp av epoxispackel.

Instruktioner

•Torr PB rör med en handduk att ta bort de flesta av fukt från området. Inspektera skadorna. Om hålen är större än 1/2 tum i diameter, inte kan du reparera rören med den här metoden. Denna reparation är bäst för mindre läckor eller hål. Stäng inte vattnet. Du kan göra denna reparation med vatten som rinner genom rören.

•Kapa en bit av epoxy kitt från alla pinnar som följde med paketet. Knåda de två bitarna tillsammans med fingrarna tills epoxin smälter in i en enhetlig färg. Detta kan ta 5 minuter eller mer.

•Tryck på spacklet i hålet. Det spelar ingen roll om röret är våt. Epoxin kommer att bota nästan några villkor. Fjäder ut kanterna på spacklet utanför hålet och runt omgivande röret. Hålla packning putty in i hålet tills röret läcker inte längre.

•Upprepa processen för alla andra hål i PB rör. Låt epoxin bota för 1 timme före slipning eller inslagning röret med VVS tejp eller annat material.

Tips & varningar

  • PB röret kan vara spröd. Använd inte metoden epoxi läcka reparation om röret ser svag eller faller sönder. Trycket från epoxi kan orsaka röret att bryta i bitar.