Hur att reparera och förhindra luftkonditionering ledningar från frysning

Hur att reparera och förhindra luftkonditionering ledningar från frysning

De varma sommarmånaderna är mycket påfrestande för ens nyaste lufta som villkorar systemet och om det inte ordentligt upprätthålls det kan bryta ner. En av de vanligaste orsakerna till sammanbrottet för en AC enhet är när rören frysa upp blockerar kall luft kommer in i huset. Det är ofta svårt att märka direkt som fläkten kommer att fortsätta köras och långsamt stiger. Frysning är orsakat min fukt kommer i kontakt med kall luftröret och bildar is. I mildare månader isen smälter mellan kör cykler, men under varma månader när tiden mellan cykler är kort eller obefintlig isen kommer att bygga upp tills enheten slutar fungera. Följande steg kommer att visa dig hur att identifiera och reparera problemet enkelt.

Instruktioner

•Den första steget i att reparera din luftkonditionering enhet och förhindra frysning är att inspektera kall luft linjen för alla tårar eller skadar isoleringen. Uppmärksamma extra anslutningen vid luftning systemet och nära krökar på linjen. Om din luftkonditionering inte redan fungerar kan du helt enkelt leta efter en is bygga upp på linjen. Den kalla linjen kan följas från din AC enhet in i huset och leder direkt till datorn luftning. Det bör slås in i svart isolering som liknar vad som visas i bilden.

•Om du hitta eventuella skador, eller i vissa fall felaktig reparation (se bild) kommer du att ersätta hela avsnittet av isolering. Stäng av din luftkonditionering och börja köra en avfuktare i källaren eller vinden område som rymmer din AC-linjer. Ta bort det skadade området samt flera inches i endera riktningen av isoleringen. Ta bort all tejp, lim eller andra material som är i kontakt med röret.

•När avsnittet pipe är rent av isolering och skräp, klippa en del av ersättning isolering att passa klyftan. Göra en hederssak att skära avsnittet om du vill vara lika hårt som möjligt utan överlappning. Torka bort fukt och fäst det nya avsnittet av isolering. Linda hela området i fuktspärr sådan plast hölje eller tyvec papper. Se till att förlänga fuktspärr åtminstone några inches passerat det nya avsnittet för att täcka ändarna av den ursprungliga isoleringen. Packa in den hårt och sedan använda antingen elektrisk eller tejp till fäst den ordentligt.

•Kontrollera fogen mellan raden luftkonditionering och luftning systemet för någon bära och byt isoleringen vid behov. Fortsätta att köra avfuktaren i några timmar för att vara säker på att luften är utfiskad av fukt och slå din luftkonditionering system tillbaka på. Det ska köras mer effektivt och du bör vara fri av frusna rör i flera år. Om AC inte fungerade innan du började projektet och fortsätter att inte arbeta efter avslutad, kontakta en VVS-specialist som ditt problem kan vara mekaniska ursprung.

Tips & varningar

  • Vid tillämpningen av fuktspärr måste du använda en torr handduk att ta bort fukt från rör och omgivande områden.
  • Om du märker några pauser i cool AC linje samtalet kan en VVS-specialist omedelbart eftersom du läcka kylarvätska.
  • Var försiktig när du klipper bort gammal isolering inte för att skada eller poäng kylvätska linjen med din mattkniv.