Hur att reparera läckande Plasttillbehör

Hur att reparera läckande Plasttillbehör

Vattenförsörjning rör kan göras antingen CPVC eller koppar. CPVC rören sammanfogas tillsammans med plast kopplingar, eller beslag, primer och PVC cement (lim). Om gemensamt börjar läcka, kan silikon tätningsmedel vara en snabb och något tillfällig fix på problemet. Den bättre långsiktiga lösningen är att ersätta gemensamt. Detta är en ganska enkel steg för steg process för att fylla för alla med DIY erfarenhet, och jobbet är inte tidskrävande.

Instruktioner

•Vrid vattnet av på de viktigaste avstängningsventilen, och avlopp rören genom att vrida på den lägsta kranen i huset.

•Mark rör de två kommer in i gemensamma fyra inches bort på varje sida med en filtpenna. Detta är att se till att det finns utrymme att installera en ny koppling och rör.

•Measure från en markera mitten av kopplingen och sedan mäta från andra mark till kopplingens center. Klipp två nya bitar av CPVC rör dessa längder.

•Kapa genom befintliga rören på varje markerar med hjälp av en rörsågen. Ta bort den gamla läckande kopplingen. Applicera PVC primer till ändarna på de befintliga rören, samt alla fyra ändarna av två nya rören. Prime insidan av de två nya raka kopplingarna. Även prime insidan av en ersättare koppling för en som var läcker--detta kan vara 30 - 45-, 60- eller 90-graders koppling. Vänta 30 sekunder att primern torka.

•Använd PVC lim till de befintliga röret avslutas, och insidan av de två raka kopplingarna. Limma sedan fast ena änden av båda bitar av nytt rör. Tryck kopplingarna i ändarna av de befintliga rören och de nya bitarna av rör i de andra ändarna av kopplingarna. Håll på plats i 30 sekunder.

•Glue de andra ändarna av de nya bitarna av rör samt såväl inom avslutar av ersättning kopplingen. Driva röret avslutar i varje ände av ersättning kopplingen, och håller på plats i 30 sekunder. Slå på vattnet igen.

Tips & varningar

  • Om att ersätta en montering på en PVC kloakledningen, processen är densamma, men en bågfil krävs att skära rören. Vattnet behöver dessutom inte att kodkontrollen stängs av.