Hur att reparera gips väggar med Sheetrock

Gammal stil gips väggar inte vara för evigt, och så småningom kommer ni att hantera inte bara med hårfästet sprickor och små hål, men hela områden av lös gips. Större reparationer kan lagas i med sheetrock, tejp och gemensamma förening. Det är inte att svårt med vissa grundläggande material och verktyg och en professionell ser reparation kan ske över en helg.

Instruktioner

Hur att reparera gips väggar med Sheetrock

•Bedöma skador. Täck allt under det skadade området med drop dukar eller plast eftersom du ska göra en enda röra. Knacka på väggen runt det skadade området med en spackel. Det låter ihåligt överallt där gips börjar komma från svarven. Du vill ta bort all lös gips. Gips väggar och tak är byggda olika än moderna sheetrock. Tunna remsor av svarv läggs över reglarna (trä ramen för väggen). En beläggning av murbruk, blandas ofta med tagel (eller även fjädrar) sprids över svarven, och får torka. När torr, tillämpas ett tunnare lager vit puts vilket gör att gips väggar deras slät och smidig. Sedan hem med gips väggar eller tak är oftast ganska gammal, tar ålder så småningom sin tribut på murbruk och gips.

•Ta bort alla lösa och skadade gips. Skär en kvadratisk eller rektangulär område så att du kan klippa en bit av sheetrock att passa. Du kommer utsätta svarven, så försök att ta bort gips tillbaka till en stud så kan du bifoga den sheetrock säkert till stuteriet i stället för att skruva till mycket tunnare svarven.

•Använd mattkniv gör mål ytan av gips längs en rätskiva så djupt du kan. Sedan använda hammare och mejsel eller spackel att ta försiktigt bort gammalt gips i en rak en linje så att du enkelt kan klippa en sheetrock patch att passa.

•Buy rätt tjocklek av sheetrock. Den vanliga 1/2" sheetrock kan vara för tjock och kommer att vara högre än den ursprungliga ytan. Sheetrock finns i 3/8" tjocklek som kan mycket väl fungera bättre. Mäta höjden på omgivande gips så noggrant som möjligt.

•Kapa den sheetrock till passform (Använd en mattkniv) och skruva den i på bultarna. Mellanrum skruvarna cirka sex inches isär längs dubbar ger dig ett säkert patch. Se till att du skruvar i hörnen av plåstret.

•Fyll leran pan med fogmassa (kallas vanligtvis lera). Med sex tums gips kniv, Lägg en bra säng av lera längs sömmarna. Klippa bandet till rätt längd och bädda in den långt in leran längs sömmarna genom att trycka den i fast med gips kniven. Patch över skruven fräknar också. Låt detta torka i 24 timmar. Det kan krympa ganska lite.

•Använd tio tums gips kniven, gå över sömmarna igen, denna gång ludd ut det så smidigt som möjligt. Eftersom detta är en tunnare päls, kommer att det ta mellan fyra och åtta timmar att torka. Om du är mycket bra, två strykningar kan räcka och kommer sand slät. Om du matchar en struktur över reparation, två strykningar blir gott och när torr kan du slipa det släta och göra texturen. Om väggen är smidig, är chansen du kommer att behöva en tredje ljus "bättra" pälsen av leran för att se riktigt bra.

•Kontrollera din reparation i bästa ljus du kan. Om du tycker det ser riktigt bra, sand ut. Använd din hand för att känna alla kanter för att du ska kunna känna oegentligheterna som lättare än att se dem. Göra ett tunt lager av lera att jämna ut åsar och luftbubblor och se till att du låter det torka innan en sista slipning. Nu är du redo att prime och måla.

Tips & varningar

  • Ren din gips verktyg mellan varje användning.
  • Ju plattare den färg glans, det mindre uppenbara oegentligheter ytan blir. Högre glans färg kommer att accentuera alla brister.
  • Använda gröna styrelsen för badrum så det tål fukt bättre.
  • Aldrig sätt oanvända lera tillbaka in i ursprungliga skopan eftersom du kan förorena det med torkade materialet. Kasta den i en papperskorg eller väska, inte i vasken där det kan täppa till avloppet.
  • Håll barn borta från området när du tar bort gamla gips. At minst några av de gamla lagrarna färg kommer att bly och du vill inte att exponera barn att leda. Hålla arbetsområdet rent och dammsugas.