Hur att reparera ett hål i en rostfri diskbänk

Hur att reparera ett hål i en rostfri diskbänk

Rostfritt stål diskbänkar passar in i nästan vilken design och är enkla att hålla rena. De är också skonsammare att dina rätter än sten eller gjutjärn sjunker--- och lättare att bära. När från sin plats i köket, men kan de buckla eller punktering. Om fastställande av ett hål i din rostfri diskbänk var traditionellt gjort genom svetsning, men om du inte har dyra svetsutrustning och vet inte någon som gör, kan du använda rostfritt stål epoxy till fixa hålet själv.

Instruktioner

• Rengör ytan av din diskbänk, inifrån och ut. Se till att det är torrt innan du börjar din reparation.

•Sätt träkloss i diskbänken och över hålet. Ta din klubba eller hammare och reach runt (eller få en hjälpare att hålla blocket inne medan du arbetar från utsidan) i hålet på utsidan av diskbänken. Knacka lätt på någon utsvängda rostfritt stål från runt hålet. Vill du inte att buckla andra delar av diskbänken, men du försöker göra återstående metallen hål Bokföringsbeloppet med resten av diskbänken.

•Sand området runt hålet med 200 slippapper på utsidan av diskbänken. Du måste "scuff" metallen så epoxin kommer band starkare.

•Spray området kring hålet med en blandning av 50 procent vatten och 50 procent ammoniak kombinerat i en sprayflaska. Torka rent och torrt med dina trasor. Ammoniak och vatten tar bort orenheter från området.

•Mix epoxi enligt tillverkarens instruktioner. Bred blandningen på utsidan av diskbänken med din spackel. Arbete epoxi i ytan så mycket som möjligt. Använd dina händer och se till att det finns inga luftbubblor. Arbeta från insidan av diskbänken också och se till att ingen epoxy sticker ut från insidan av hålet. Träna med händerna för att få en smidig inom yta.

•Cure epoxi enligt tillverkarens instruktioner. När epoxin har botade, testa din reparation för läckor genom att fylla vasken, att låta vattnet stå i 10 minuter och sedan kolla efter läckor. Om din reparation är läckagefritt, sanden är på utsidan av din reparation med 400 grit sandpapper för att se till att den smidig. Om det finns läckor, återställa epoxin. Det kan finnas en luftbubbla eller gap du inte märker första gången.