Hur att reparera ett Chip i en granit bänkskiva

Hur att reparera ett Chip i en granit bänkskiva

Granit bänkskivor är populärt av många skäl. De är elegant, vacker, tålig och mervärde till ditt hem. Granit är lätt att rengöra, varmhållfasta och har antibakteriella egenskaper, vilket gör det perfekt material för kök bänkskivor. Granit skrapa inte lätt, men det får bli flisas. Om fastställande av ett chip i en granit bänkskiva kräver inte tjänster av en professionell. Du kan lätt fixa chip själv och spara en hel del pengar.

Instruktioner

•Soak en svamp i en blandning av varmt vatten och milt diskmedel. Skrubba det drabbade området för att ta bort alla spår av fett eller smuts.

•Torka granit med en ren handduk och låt det torka i minst en timme.

•Skydda resten av bänkskiva genom att göra en ram runt chip med maskeringstejp.

•Mix granit pulvret med epoxiharts. Kontrollera att granit pulvret matchar färgen på din bänkskiva så nära som möjligt, och blanda lite i taget tills du uppnår önskat resultat. När blandningen kombineras, lägga till i kådan härdare. Du ska inte behöva mycket härdare, så kolla med instruktioner för det specifika belopp som du ska lägga till. För mycket härdare kan göra blandningen knölig.

•Fyll chip med epoxi blandningen, se till att blandningen är även med i bänkskiva. Skrapa bort överflödigt med ett rakblad.

•Tillåt epoxy blandningen torka i minst 24 timmar, och sedan applicera en liten mängd av sten tätningsmedel till lapp med en fin pensel. Detta skyddar plåstret och återställer sin glans.