Hur att reparera en ull matta bindning

Bindande tejpen på ull mattor kommer att skadas då och då. Det kan få klarade av en envis hund eller lossa bara över tiden genom normalt slitage. Reparera bindningen är något som du kan göra själv om du känner dig bekväm med en nål och tråd. Det finns även några bindningar avsedda att fästas med en limpistol. Sömnad bindningen tillbaka på kommer vara kraftigare i det långa loppet men bör endast prövas av någon som vet hur man syr. Om du inte är bekväm med en nål och tråd, prova alternativet Varmlimma.

Instruktioner

•Vacuum mattan noggrant ta bort smuts, skräp och lösa fibrer. Om området nära bindningen är smutsig och i behov av rengöring, Använd club soda och en liten mängd stoppning renare att badda på plats tills det kommer ren.

•Trimma ull matta med kraftig stoppning sax Nött kanter. Trimma bort de skadade bindande så rent som möjligt. Om rip i bindning är mitt i en sida, kan du behöva dra hela bindningen bort på den kanten. Det blir mer arbete men kommer att se mer professionella. Använd en söm ripper för att dra trådar från bindande och ta bort.

•Var skadade bindningen till en tygaffär att hitta en ersättare bindande band som matchar.

•Fold bindande tejpen över kanten på mattan att matcha den befintliga bindande. Nåla fast bindningen på plats med rak stift från ena änden av området du reparerar till den andra.

•Tryck på bandet med ett varmt strykjärn till skapa en smidig veck i kanten av bindningen.

•Sätt bindningen med hjälp av en nål och tråd eller en limpistol. Om sömnad bindningen på plats, matcha den stygn används på resten av mattan. Ta bort raka stiften.

Tips & varningar

  • Om du inte kan matcha bindningen exakt på din tygaffär, kontakta ett lokalt matta-rengöring och reparation företag. Fråga om de skulle vara villiga att sälja dig de bindande band som matchar din matta.