Hur att reparera en tuggad upp eluttaget

Hur att reparera en tuggad upp eluttaget

Elkontakter kan skadas från en mängd olika missöden, inklusive en rambunctious valp. Om en elektrisk kontakt blir skadad, sladden oftast kan sparas, men ordentligt reparera en tuggad upp eluttaget genom den gamla kontakten bör tas bort och ersättas. Lyckligtvis ersätter en kontakt på en elektrisk sladd kan göras på några minuter med en skruvmejsel, avbitare och en ersättare kontakt erhålls på de flesta maskinvara, hem förbättring eller varuhus.

Instruktioner

•Bestäm om sladden och kontakten är av en två - eller tre-tråd konfiguration. En tre-tråd elektrisk sladd, med en jordledning i mitten, är ansluten till en tre stift eluttaget. En två-tråd plug och sladden kommer inte ha en grundstötning tråd. Säkra en ersättning kontakt med samma konfiguration.

•Mark kabeln på sidan av elektriska binda med rep fäst på sidan av kontakten med den bredare stift; Detta är den "neutrala" tråden.

•Använd de elektriska tång för att kapa elektriska sladden som nära som möjligt den skadade kontakten. När du tar bort pluggen, skär bort någon del av sladden nära kontakten när den isolerade tycks ha äventyrats.

•Separat tre trådar på elektriska sladden, ungefär en tum ned längden, genom att försiktigt dra kablarna isär med fingrarna. Strip ca 1/2-tums av isolering från ändarna av ledningarna med hjälp av tråd strippor.

•Ta bort fästskruven från den nya elektriska Anslut täcka den med en skruvmejsel och dra den öppen.

•Wrap avisolerade ändarna på svarten hot wire, vit neutral tråd och gröna slipat, binder, om så utrustad, runt respektive färgade terminal bifogade skruvarna på insidan av kontakten. Om trådarna på sladden inte färgkodade, fäst tråden du markerade innan du tar bort kontakten till neutral terminalen av kontakten. Mätarneutral terminal på kontakten markeras "N" eller "neutral" eller neutral terminal skruven kommer att vara silver, medan den "heta" terminal skruven blir mörkare. Säkra kablarna på plats genom att dra åt skruvarna med skruvmejseln.

•Lay sladden in sladden kanal på kontakten. Byta ut locket och dra åt locket behålla skruven på plats med hjälp av den.