Hur att reparera en trasig HDMI-kontakt

Hur att reparera en trasig HDMI-kontakt

En HDMI-kabel ger en enda lösning för att skicka HD-video och ljud från en enhet till en annan. De som har installerat HDMI-kablar i deras väggar är dåligt utrustade för att ta bort dem om en kontakt blir bruten. Du kan reparera den trasiga kontakten genom att ersätta den med en ny kontakt. Behöver du några verktyg som finns i de flesta hem samt förnödenheter förvärvats från en elektronikaffär.

Instruktioner

•Kapa bort kopplingen från ena änden av en HDMI-kabel med bladet av en mattkniv. Kassera kontakten i papperskorgen.

•Slit 15 inches i från skär slutet på den yttre isoleringen med bladet på en mattkniv. Dra den yttre isoleringen och skära av kabeln med kniven.

•Tryck tråd maska tillbaka från den avskurna änden tills du kommer till där den yttre isoleringen är fortfarande på kabeln. Peel öppna folie isoleringen med fingrarna för att avslöja en partvinnad av kablarna ligger över fyra andra par tvinnade sladdar. Untwist dessa två trådar från varandra. Remsa en halv tum av isolering från ändarna på de två kablarna med wire strippor.

•Kapa bruten kontakt slutet av HDMI-kabeln off med bladet av en mattkniv. Kassera brutna klippa kontakten från änden i papperskorgen.

•Slit åtta inches i från skär slutet på den yttre isoleringen med bladet på en mattkniv. Dra den yttre isoleringen och skära av kabeln med kniven. Skjuta trådnät tillbaka från den avskurna änden tills du kommer till där den yttre isoleringen är fortfarande på kabeln. Peel öppna folie isoleringen som avslöjas nu med fingrarna.

•Untwist kablarna ligger över de fyra andra par tvinnade par. Remsa en halv tum av isolering från ändarna på de två kablarna med wire strippor. Bifoga alla exponerade ändarna av ledningarna till ett av facken i änden av en UR skarv koppling. Bifoga exponerade ändarna på de två kablarna från HDMI-kabeln till slots på ändarna av de UR splice kontakterna.

•Untwist fyrana par av kablarna från den brutna HDMI-kabeln och HDMI-kabeln. Remsa en halv tum av isolering från ändarna av ledningarna med wire strippor. Upprepa proceduren med UR splice kontakter att ansluta fyra parar av ledningar som var vriden på HDMI-kabeln med fyra parar av ledningar som var vriden på brutna HDMI-kabeln.

•Stäng folien tillbaka över HDMI-kablar och bild tråd maska tillbaka så sladdar och UR skarva kopplingar omfattas. Linda remsor av eltejp runt metallnät på båda HDMI-kablar.