Hur att reparera en Swamp Cooler Float ventil Arm

Ibland, kräver flottör ventil armen på din swamp cooler manitenance för kylaren ska fungera korrekt. Kalcium kan bygga upp över inloppsventilen, att hålla vattnet från att komma in svalare; eller beväpna sig kan utveckla rost och så småningom bryta. Det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att reparera flottör ventil armen är att byta bara delen. Du kan ta bort och ersätta flottör ventil arm själv och spara tid och pengar.

Instruktioner

•Flip den elektriska strömbrytare för svalare av träsket på rutan breaker innan du försöker reparera flottör ventil armen. Stäng av vattentillförseln till swamp kylare på avstängningsventilen. Ta bort panelen på kylaren på samma sida som inloppsventilen vatten genom att lyfta längst ned på panelen och skjuta den utanför den svalare ram.

•Koppla bort vattnet på utsidan av kylare med en fast nyckel, och använda en skiftnyckel för att ta bort muttern som säkrar flottör ventil armen till svalare ram. Ta bort flottör ventil armen från träsket svalare och ange det ur vägen.

•Placera ny float ventilen arm i den svalare ram med trådarna utåt genom vatten linje hålet och kontrollera att vatten utlopp ventilen på ny float ventilen är vänd nedåt. Säkra ny flottör ventil armen till svalare ram med muttern.

•Sätt vattenlinjen till gängade slutet av nya flottör ventil armen med hjälp av en fast nyckel. Justera flötet på den nya ventilen genom att försiktigt böja metall armen tills den är även med vattenlinjen.

•För panelen svalare tillbaka på svalare ramen och slå på vattnet igen på avstängningsventilen. Knäppa elektriska växeln tillbaka på på rutan breaker.

Tips & varningar

  • Stäng alltid av växeln på rutan brytare för evaporativ kylare innan du försöker göra några reparationer till enheten.