Hur att reparera en söm på en Vinyl golv

Vinyl golv sömmar som har kommit Olimmad bör fastställas omedelbart att förhindra ytterligare skador. När inte limmas på plats, kan gångtrafik förstöra kanten av vinyl, vilket gör det nästan omöjligt att skapa en sömlös golv. Luckor i vinylgolv kan dessutom tillåter vatten att sippra in i undergolv och skapa permanenta skador.

Instruktioner

•Inköpt en söm-tätning kit och vinyl självhäftande från din lokala hem förbättring butik. Se till att satsen kommer i en finish som matchar ditt golv.

•Rengör området runt öppen skarv grundligt genom dammsugning under vinyl kakel och skrapa bort alla torkade lim byggs upp från den tidigare installationen. Om vinyl plattor kommer inte att böja lätt nog att städa under värma kakel med en hårtork att lossa. Det är viktigt att bli av med varje fläck av smuts; även ett korn av sand kan skapa en liten bula i golvet.

•Skydda området kring rippade sömmen genom att täcka den med maskeringstejp så att endast bruten sömmen utsätts.

•Använd lim på undersidan av vinyl plattor och tryck ner för att skapa ett band med undergolvet. Använda ett block av trä för att jämna ut ytan. Använda vikt medan du torka bort eventuella överflödigt lim med en fuktig trasa.

•Placera en bit av vax papper följt av en bit plywood och en trave böcker eller andra viktade föremål på våta sömmen och låt dem torka i minst 10 timmar.

•Ta bort vikten från sömmen och tillämpa den söm tätningsmedlet i en rak linje längs rekommenderade sömmen.

Tips & varningar

  • Om det har uppstått omfattande skador på golvet och det engångsförslutning korrekt, måste du också köpa en metall övergång remsa och installera den över den skadade vinyl. Dessa remsor installeras vanligen i dörröppningar och andra områden av det hem där det finns en övergång mellan vinyl, mattor eller lövträ golv.