Hur att reparera en Pipe med ett tätningsmedel

Hur att reparera en Pipe med ett tätningsmedel

Avloppsrör i hemmen är i allmänhet gjorda av polyvinylklorid eller akrylnitril butadien styren hård plast. Även om dessa ledningar är mycket hållbara, kan de fraktur om tunga vikter är tappade på dem, om de är klev på eller om de är gamla. Reparera den trasiga delen görs bäst genom att ersätta den med en ny bit av röret. Dock om fraktur/spricka inte är för stor, kan en rumstemperatur vulkaniserade (RTV) silikon tätningsmedel tillämpas. Detta tätningsmedel kommer i en tub och börjar att bota när den utsätts för luft.

Instruktioner

•Locate avsnittet fractured avlopp röret (ytan under den oftast blir fuktig och eventuellt illaluktande, orsakas av droppar från röret). Sluta använda avloppsledningen och torka noggrant runt sprucket rör området att ta bort all smuts och även att torka pipe ytan.

•Kapa av tätningsmedel munstycke med en mattkniv och placera röret i en fogtätning pistol. Håller munstycket över området fractured pipe och krama handtaget för att tillämpa en riklig mängd tätningsmedel på röret ytan.

•Smear tätningsmedel över röret spricka/fraktur med en spackel så att det täcker inte bara sprickan utan också området på varje sida att minst en 1 tums bredd. Om det inte finns tillräckligt tätningsmedlet att göra detta, snabbt tillämpa mer tätningsmedel på röret. Vänta flera timmar för tätningsmedlet att torka och Använd inte avloppsledningen tills tätningsmedlet har grundligt botad.

Tips & varningar

  • Vid tillämpning av tätningsmedel, torka bort spackel och tvätta kniven i varmt tvålvatten.