Hur att reparera en källare Rod hål

Rod hålen är runda öppningar i betongytor som anger den tidigare platsen för stålstänger eller armeringsjärn. Byggare in stängerna medan betongen är fortfarande vått att förstärka den. Efter bort stängerna, fortfarande hål i betongen. Om ett spö hål ligger i en källare muren, ger det en åtkomstpunkt för grundvatten. Reparera rod hålen kräver endast att du ansluter dem. Men finns ofta det många hål, så processen kräver lite tid.

Instruktioner

•Inert en skruvmejsel skaft i en av rod hål och skrapa försiktigt ur alla lossade betong som är i mitten av den. Försök inte att expandera hålet; helt enkelt ta bort det redan löst skräpet. Om gamla hydrauliska cement över hålet, knacka den försiktigt med en hammare att lossa den från väggen.

• Öppna ett paket med swell pluggar, som är skum pluggar med en metall axel i ena änden. Anslut skum av kontakten till rod hålet så långt som möjligt. Driva det resten av vägen in i hålet med skruvmejsel axeln. Några kontakter har en hex huvudet, som du dra åt med en socket drivrutin. Om du vill, kan du infoga en kork i hålet i stället för i affären kontakten.

•Repair alla resterande rod hål i källaren väggen med samma metod.

•Öppna en balja med förblandade Hydraulisk cement och skopa upp ¼ kopp av cement med en spackel eller en gips kniv. Sprida cement över ytan av rod hålet tills den är fylld. Tillämpa ett extra 1/4-tums lager av cement över reparation platsen för att dölja det helt.

•Använd ytterligare Hydraulisk cement över alla återstående spö hål öppningar på samma sätt.