Hur att reparera en igensatt diskbänk

En av de vanligaste områdena för VVS träskor i hemmet är diskbänken. Fett ofta och matrester slängs i diskbänken avloppet. Över tid, kan detta orsaka uppbyggnader, som blockerar vattnet från dränering. Reparera en igensatt diskbänk beror på hur illa täppa är och exakt var täppa är i diskhon avlopp linje. Om du har en sopor, är det en bra idé att koppla ur den från eluttaget när du tar bort täppa.

Instruktioner

•Clamp diskmaskinen avlopp linje med ett par skruvstäd grepp eller en snickare klämman. Om du har en sopor, klämma på den mjuka delen av raden innan den ansluter till förfogande. Detta förhindrar vattnet rusar genom dräneringsledningen diskmaskin när störta.

•Stuff en våt trasa i angränsande diskhon avlopp, om du har dubbla handfat. Placera kolven över diskhon avlopp som har täppa. Tryck ner och dra upp på kolven handtaget kraftigt utan att ta bort kolven från diskbänken.

•Tryck ner kolven handtaget och dra upp snabbt, släpper kolven från diskbänken. Detta är vanligtvis tillräckligt för att rubba de flesta diskbänk träskor. Ta bort trasan från andra diskbänken och transportera diskmaskin dräneringsledningen.

•Placera en hink under P-fällan, om störta tog inte bort täppa. Lossa de två muttrarna som säker Plås till diskbänken avloppet linjen med en slip-gemensamma tång. Vatten från diskhon tömmer in i skopan som något vatten i P-fällan.

•Inspect P-fällan för täppa. Skaka P-fällan över i skopan för att få bort täppa. Ta bort muttern säkra diskbänk avloppsröret till huset vägg avloppsröret, om täppa inte i P-fällan.

•Ta bort diskbänken Avloppsröret från väggen. Anslut kabeln för en rörmokare 's orm till huset vägg röret och vrid handtaget medurs för att mata den cably genom röret. Vrid handtaget moturs för att hämta kabeln. Täppa kommer antingen att rubba eller komma ut i slutet av snake kabel.

•Säker diskbänk avlopp till huset röret med muttern. Återanslut Plås till diskbänken avloppet linjer och säkra med fästmuttrar.

Tips & varningar

  • Häll varmt vatten ner din diskbänk avlopp linjerna en gång i månaden för att smälta bort bebyggda fett och sediment.
  • Om din sophantering är tilltäppt, använda skiftnyckeln som kommer med avfallsmottagare att rotera bladet från under avyttring. Detta rubbar skräp från under bladet. Tryck på reset-knappen och köra kallt vatten i diskhon. Aktivera avfallsmottagare ta bort täppa.