Hur att reparera en fryst Pipe

Hur att reparera en fryst Pipe

När rören frysa de kan spricka och sprack, lämna ditt hus översvämmade. Du kan ta dessa steg för att ta itu med frysta rör innan de blir ett dyrt problem.

Instruktioner

Obs någon minskning i vatten för tryck och agera snabbt. Tina rören innan de fryser helt. Slå på kran eller utlopp för en delvis fryst pipe och låt vattnet kör.

•Var mer aggressiva åtgärder Tina ett helt frusna rör. Kontrollera om det finns några tecken på läckande eller brusten rör. Dessa behöver reparationer innan upptining röret.

•Vrid av vattentillförseln. Om det finns en ventil tillgängliga på frysta röret, stänga av detta, om inte sedan stänga av vattnet till hela huset.

• Se till att en eller två kranar är påslagna så att utbyggnaden av ånga eller vatten tvingas från systemet av expanderar eller smältande is.

•Thaw röret med hjälp av en hårtork eller en ångbåt. Arbeta från den frysta röret mot inkommande vattenförsörjning. Inte Tina för snabbt eftersom kokande vatten eller ånga kommer att skada systemet.

•Repair röret. Använda en trädgårdsslang, gamla innerslang eller någon form av gummi spänns över skadade röret tills du kan ringa en rörmokare för att fixa det ordentligt.

•Använd pipe klämmor. Om du reparerar röret klämmor själv, Använd pipe. Linda trasiga eller läckande röret med en gummi eller neopren pad. Då passa klämman, som är ledad på ena sidan, över plattan. Klämman är sedan ned och fäst med skruvar och muttrar.

•Använd "lösningsmedel svetsning" om vattenledningar är tillverkade av styv plast. Dessa är rör som har angetts som PVC, CPVC eller ABS. Denna reparation börjar med att ta bort den skadade delen av röret. Skär en längd av nya rör att matcha klyftan. Använd en bågfil eller pipe cutter klippa röret. Mät noggrant. Passar att ersätta i gapet och se till att det passar korrekt. När bitarna har rakat och utrustade så tätt som möjligt, gör matchande märken på nya och gamla rören så de kan positioneras i exakt. Ren de ytor som komma tillsammans med lösningsmedel primer. Borsta i röret och ny montering med solvent cement och plats röret med en ¼ vända position från en match av märken. Sedan vrida så att märkena matchar. Detta sprider cement jämnt.

Tips & varningar

  • Om du har en lång sträcka av stålrör som är skadad eller kopparrör som har spruckit, ringa rörmokaren. Denna typ av skador kräver särskilda verktyg för reparation.