Hur att reparera en cykel ljus

Hur att reparera en cykel ljus

Cykla är bra motion och ett miljövänligt transportsätt. Oavsett din anledning till cykla, du måste alltid tänka på säkerheten först. Bära en hjälm och kuddar, vet trafikreglerna och se till att din cykel är utrustad med reflexer och lampor så att du kan se och synas i alla tider. Att behålla din cykel är av yttersta vikt också. Smörj kedjan, ändra paus skor och däck som behövs och vet hur att reparera din cykel ljus så kan du åka bekvämt och tryggt dag eller natt.

Instruktioner

•Ha en assistent att hålla styret på cykeln med en hand att hålla den stadigt. Har dem använda sin andra hand för att lyfta stolen för att höja bakhjulet av cykel från marken.

•Ask din andra assistent till spin cykel pedaler om du vill aktivera bakhjulet. Har dem hålla ramen av cykel att bidra till att stabilisera det under testprocessen.

•GRASP två sonder av din lampa-typ Spänningsprovare att hålla en i var och en av dina händer. Håll spetsen av en sond mot elektriska ledningen på baksidan av generatorn (även kallad dynamon) intill bakhjulet på cykeln. Tryck på återstående sonden till andra ledningen på generatorn. Titta på lampan på din testare att se om det tänds.

• Använd din testare att kontrollera elektriska flöde vid leder på baksidan av den lätta församlingen framför cykeln. Vara säker dina assistenter hålla cykel stadig och att hålla det bakre hjulet snurrar i hela testprocessen.

•Ha dina assistenter sluta snurra pedalerna och hålla cykeln stadigt. Skjut din platt skruvmejsel för att bända upp omslaget av den lätta monteringsarbeten spets. Dra lampan gratis. Har dina assistenter snurra pedalerna för att återuppta det elektriska fältet genom kretsen. Testa de leder där lampan monteras normalt.

•Byt ut generatorn om det första testet inte ljus upp dina tester. Byt ut trådarna om testet på baksidan av den lätta monteringsarbeten misslyckas. Byt ut glödlampan om slutprovningen inte tänds lampan i din testare.

Tips & varningar

  • Innan du börjar testa din cykel lampor, titta på dynamo (generator) för att vara säker är svänghjulet rörande lämplig del av den bakre däcket som rekommenderas av tillverkaren.
  • Vissa typer av dynamo-driven cykel lampor kan kräva att du att öppna det bakre höljet på ljuset att nå i ändarna av ledningarna för testning. Din skruvmejsel få brukar dig in i denna del av höljet. Om inte, se till att använda ett lämpligt verktyg för fästelementet hålla församlingen tillsammans för att undvika att skada den och inaktivera belysningen.
  • Handskar och skyddsglasögon är obligatoriska när du arbetar med handverktyg.
  • Var försiktig när du arbetar runt den snurrande bakre däcket på din cykel.