Hur att reparera betongkonstruktioner

Hur att reparera betongkonstruktioner beror på vilken typ av struktur och arten av skadan. Det viktigaste att komma ihåg i alla konkreta reparation är att du måste skapa tillräckligt med utrymme för den nya betongen till förbindelsen med gammalt. Rensa ett område för den nya betongen är kritisk.

Instruktioner

•Rengör området repareras av lös betong eller damm. Om det finns armeringsjärn i strukturen, använda borrhammare chip ut betongen runt armeringsjärn för ny betong att linda runt den. Använd en borste för att rengöra någon damm eller smuts från ytan. Betong behöver ett minimum djup av 1/2 tum att bilda ett bra band.

•Form reparation. Spika en skiva av plywood till den befintliga ytan av konkret struktur att bilda en ficka över det område som behöver omarbetas endast om detta område är lodräta eller overhead. Lämna plats överst i plywood, eller vid sidan om det är en overhead reparation, så att du kan placera betong i formuläret. Om det område du bildar med plywood är mer ã¤n 2 fot brett, håll i plywood med två och fyra för att bistå de konkreta vikt som det botar. Du kan spänna plywood av spikning två och fyra över ytan av plywood och in i den befintliga betongkonstruktion eller stag ena änden av de två och fyra mot marken och sedan mot plywood.

•Mix betong och vatten i en hink. Använd ett tre delar betong till en del vatten. Lite blöt området som behöver repareras. Göra detta precis tillräckligt för att förmörka den befintliga betongen, inte till den grad att vattenpölar kan bilda. Häll betongen i fickan skapad av plywood form. Om du har en platt reparation, som på en platta, häll betongen i området reparation.

•Släta nya betongen med en murslev att matcha målgång i den befintliga ytan. Om du reparerar en vertikal eller overhead yta och använder en plywood form, kommer du inte att kunna avsluta det med en murslev. Ta en bit av two-by-four och infoga det i reparation fickan. Flytta styrelsen upp och ner flera gånger, som om du kärnar smör, för att befria betongen av eventuella luftbubblor. Detta kommer att jämna av betong mot det inre ansiktet av plywood.

•Ta bort plywood från reparation efter betongen har botade över natten. Hand-murslev betong på den nya ytan om eventuella brister, som exponerade aggregat, det finns släta det att matcha resten av strukturens yta.

Tips & varningar

  • Du kan belägga insidan ansikte av plywood med form olja så det är lättare att ta bort efter betongen har botade.
  • Om du gör en overhead reparation, blockera området så ingen går under betongen medan det härdning.