Hur att reparera betong septisk Tank lock

Septisk tank lock kan vara mycket dyra när det blir dags att byta ut en. De flesta mindre reparationer på konkreta septisk tank lock kan göras relativt enkelt utan att behöva byta ut hela locket. Konkreta septisk tank lock tenderar att spricka och bryta efter år av att utsättas för elementen och konstant fukt kommer från under locket. Konkreta locken generellt kommer att spricka och bryta i små områden och om du kan reparera dem så snart som möjligt, kan du faktiskt rädda konkreta septitank locket.

Instruktioner

•Ta en platt huvud skruvmejsel och börja skrapa ut vevar i konkreta septitank locket. Skrapa ur så mycket av sand och skräp som du kan med skruvmejsel.

•Ta en stålborste och borste sand och skräp ur sprickorna. Fortsätta borsta ut sprickor tills sprickan är ren och slät.

•Wash ut sprickor med vatten från en slang och låta sprickorna helt torr.

• Öppna upp en "konkreta epoxi spricka Filler Kit" och blanda ingredienserna enligt anvisningarna på kit i en ren hink. Satsen kommer att kalla för sand och vatten, så har en liten bit av sand händig. Du kan lägga till uppskattar drill tillbehöret för att blanda sanden i epoxi filler.

•Lägg till färsk betong epoxin spricka filler till murslev och börja sprida filler i sprickorna mycket grundligt. Sätta press på murslev när du tillämpar epoxi filler på stolarna så att spackel kommer att gå djupt in i sprickor.

•Släta filler ut i den befintliga betongen och sedan låta fyllmedel helt torr. Torktid för epoxi spackel kommer att vara på kit. När filler har torkat helt i betong sprickan, kommer den nyligen reparerade sprickan faktiskt starkare än betongen själv.

Tips & varningar

  • Lägg till epoxi filler snart efter blandning kit ingredienser tillsammans, eftersom epoxin startar band med härdaren och börja att stelna mycket snabbt. Epoxi filler kommer att verkligen göra sprickan och betongen runt sprickan starkare än de befintliga sprickorna.
  • Bära skyddsglasögon och skyddshandskar när blanda epoxi för att förhindra att mindre kemiska brännskador.