Hur att reparera Bark skador på en Bougainvillea

Hur att reparera Bark skador på en Bougainvillea

Bougainvillea är tropiska växter uppskattad för sina prålig, talrika blommor. Beroende på art, kan Bougainvillea odlas som en klättrande vinranka, buske eller ens utbildad på en ledare att växa som ett litet träd. Även om allmänt en härdig växt, är den tunna Barken lätt skadad av insekter, trädgårdsredskap eller under stormar. Små sår är svåra att reparera, särskilt de på smala stammar nära marken eller som orsakas av små insekter. Stor trunk sår, men--kan som de orsakats av trädgårdsredskap--lätt repareras.

Instruktioner

•Linsskydd en liten bit av Barken bort med nageln. Gör detta flera inches ovanför eller nedanför området med skadade Barken. Om träet under Barken är grön, din bougainvillea lever fortfarande och såret kan repareras. Om inte, din anläggning är förmodligen bortom räddningen.

•Kapa runt skadade Barken, ta bort alla trasiga bark och lämnar endast friska, levande trä. Skär i form av en oval eller cirkel. Detta hjälper fukt och näringsämnen täcker hela området, enligt North Carolina State Universitys hemsida.

•Prune din bougainvillea. Minskas med en tredjedel. Normalt är den bästa tiden att beskära efter först spola av blommor, men om du inte har beskurit den ännu, gör det direkt efter reparera Barken. Dessa växter trivs när kraftigt beskurit, och särskilt när de har skadad bark. I själva verket gör alla växter som drabbas av sår i barken bäst när beskäras, eftersom detta leder energi till helande Barken.

•Water växten grundligt, och sedan gödslar med organisk gödsel som har en närande förhållandet 2:1:2 eller 1:1:1. Siffrorna representerar kväve, fosfor och kalium och kommer att synas på framsidan av påsen. Följ anvisningarna för ansökan enligt ålder och storlek på din bougainvillea.

Tips & varningar

  • Bougainvillea kommer att växa och återhämta sig från skadad bark bäst om det ligger i full, varmt solljus och om marken hålls på den torra sidan.