Hur att reparera äppelträd som skadats av en mus

Hur att reparera äppelträd som skadats av en mus

Är dina äppelträd visar bevis på nedgång, vissnande eller dålig fruktproduktion? Bladen blir gula? Problemet kan vara en infestation av Sork. Ängen och pine möss (sorkar) älskar att mata på välsmakande barken av fruktträd. Äppelträd är särskilt mottagliga för gnagare skador. Ängen mössen äta barken av stammen och foder på rötter både över och under ytan av jorden. Pine möss bygger sina bon i rötterna av fruktträd och foder på Barken från rötter nära markytan.

Instruktioner

•Inspect dina träd regelbundet. Gnagare skador är lätt identifieras genom att försiktigt ta bort jord från runt basen av träd och över större rotar nära basen av trädet. Om att mumsa på Barken, gördel trädet möss helt och leder till döden eller allvarliga försvagning av trädstrukturen.

•Trimma skadade Barken med en Exacto kniv eller fina blad. En ren kant att skadan kommer att underlätta snabbare läkning.

•Täcka den skadade delen av Barken med silvertejp. Silvertejp kommer att skydda utsatta området och försegla i fukt att tillåta healing. Inspektera igen i några veckor och ersätta tejp om det behövs.

•Placera ett 1 - till 2-tums lager av fint krossade rock eller liten ärta grus, start 1 tum under jordytan. Fyll i hela trädet för att avskräcka möss och förhindra ytterligare skador.

•Håll högt gräs trimmat runt basen av trädstammen. Ett tungt lager av organisk kompost (3 till 4 inches tjock) runt trädet bas avvisar också möss, ekorrar och sorkar.

•Sprinkle cayennepeppar runt basen av äppelträd. Upprepa varje vecka tills möss flytta till andra platser.

•Installera ett vinyl träd vakt runt basen av trädet. Kom ihåg: gnagare är mest aggressiva när det finns djup snö som hindrar dem från att mata på annan växtlighet.