Hur att rensa gamla syrener

En lila art, Syringa vulgaris eller gemensamma lila, blev New Hampshires state blomma 1919. Släktet är så ärad i tillståndet att årliga festivaler fira det i städerna Portsmouth och Lissabon. Förutom den lila blommor gemensamma lila, många fler arter och hybrider finns med olika dofter och olika höjder och grader av härdighet. Trots skillnaderna inom släktet schersmin får alla syrener lite trim, särskilt en gammal buske som behöver nytt liv blåste in i den.

Instruktioner

•Ta bort några av den högsta tillväxten på gamla syrener att öppna busken till solljus och luft. Gallring minskar risken för svampinfektioner och light's längre räckvidd ger en ökning i blomknoppar. Gör beskärning nedskärningar som slant uppåt i 45 graders vinkel. Klipp stjälkarna ett kvartal-tum ovanför en knopp.

•Kontrollera gamla lila buske, märkning med band eller gör en mental anteckning om tjockaste stammarna på anläggningen. De är äldsta. Skär de äldre stammarna tillbaka till basen för att hindra dem från att växa igen.

•Hård prune gamla lila växter som har förlorat sin kraft, skära alla stammar tillbaka till 6 inches från basen. Utföra det här steget i sen vinter till tidig vår, innan växten raster från dvala.