Hur att renovera en duschvägg

Hur att renovera en duschvägg

Duschväggar kan behöva vara ombyggd av många olika skäl. De kan drabbas av naturligt slitage som orsakas av användning och tid. De kan behöva bytas ut på grund av tvålrester, mögeltillväxt eller bara för att de är alldeles för svårt att hålla rent. Vissa husägare kanske också vill ändra väggarna att passa med ett badrum ny design och inredning. Vad orsaken kan vara, remodeling Duschväggar kan vara en enkel process, men det kräver grundlig forskning, planering och förberedelser.

Instruktioner

•Bedöma din nuvarande Duschväggar. Bestämma vad man vill om dem och vad du ogillar. Besluta vilka aspekter du vill behålla i remodel och som som du vill ändra.

•Forskning olika dusch vägg material och besluta vilken som du vill använda. Det finns många olika dusch väggmaterial tillgängliga, alla med sina egna fördelar och nackdelar. Dessa inkluderar keramiska plattor, glasblock, glasfiber, akryl duk, marmor, skiffer, river rock och andra naturliga stenar. Avgöra vilket material som passar dina behov. Hänsyn till utseendet på materialet, hur lätt det är att rengöra, hur vattentät den är, hur länge det räcker, enkel installation och dess pris.

•Measure dina Duschväggar. Med hjälp av ett måttband, mäta längd och bredd av varje duschvägg. Mäta minst två gånger för att se till att du får de riktiga mätningarna. Med hjälp av en penna och papper, skriv ner mätningarna.

•Buy nya dusch vägg material. Ta dina mått till järnaffären eller varhelst du kommer att köpa material för att hjälpa dig att avgöra hur mycket material du behöver för att slutföra remodel. Om du behöver hjälp eller är förvirrade, fråga. De flesta hem förbättring butik anställda kommer att vara mer än glada att erbjuda expertråd.

•Gather alla installationen material och verktyg som du behöver. Innan du installerar de nya Duschväggar, vara beredd med alla verktyg och material.

•Installera dusch vägg materialet enligt dess specifika instruktioner. Varje dusch vägg material måste installeras på ett annat sätt. Du kan behöva göra mer forskning eller be en professionell vägledning. Täcker inte alla områden som inte ska täckas, som där vattnet kommer ut och där varmt och kallt vatten rattarna är belägna.

Tips & varningar

  • Om du inte tror att du kan ta på ett så stort projekt ensam, hyra en professionell. Det kan göra den remodeling processen mindre stressigt och spara tid och pengar.
  • Om du märker att gips bakom gamla dusch vägg materialet skadas av vatten eller mögel, ersätta den. Dölja det kommer bara leda till att du mer problem i framtiden.