Hur att rengöra mattan med ett strykjärn

Hur att rengöra mattan med ett strykjärn

De flesta mattor är plysch på fötterna och göra en hem känns varm och inbjudande. Tyvärr, du bara inte kan torka upp ett spill på mattan som på andra typer av golv. Hyra en professionell eller få ut mattan cleaner är ett alternativ, finns det ett trick att få även de otäckaste av fläckar av din matta med användning av ett strykjärn. Oavsett om det är röd saft, läsk eller spaghetti, kan följande metod bara göra susen.

Instruktioner

•Montera blot upp fläcken och ta bort eventuella fasta bitarna. Till exempel om du spillt en skål med ravioli, plocka upp ravioli bitar och med pappershanddukar eller en ren trasa, försiktigt försöka läska bort som mycket röd sås som möjligt. Tryck inte på fläcken ytterligare i mattan.

•Våt en vit trasa och placera den ovanpå fläcken. Högspänningsnätet bör vara lite mer än bara fuktig, men inte droppar. Du kan lägga ett par droppar diskmedel till ditt vatten när att få din rag våt.

•Ställ in din järn på den lägsta inställningen och placera den ovanpå den våt trasan. Lämna det där i ca 15 minuter. Inte flytta det eller trycka ner på fläcken.

•Ta bort järn och lyft upp din trasa. Din fläcken bör överföra till högspänningsnätet. Om det finns fortfarande en fläck, upprepa proceduren med en ren trasa tills fläcken är ren.

•Skölj din matta med en ren våt trasa om du använt diskmedel och torka eventuellt kvarvarande vatten med en torr trasa och låt mattan torka helt.