Hur att rengöra mattan i en översvämmad källare

Hur att rengöra mattan i en översvämmad källare

En översvämning kan orsaka omfattande skador på ett hus. En av de allvarligaste säkerhetsfrågorna är att avloppsvatten avrinning kan absorbera i infrastrukturen i ett hus, inklusive källare golv. Mattor är särskilt utsatta för sådan skada--de kan ibland behandlas men bara om tas om hand inom 24 timmar efter skadan. Annars är det bäst att låta försäkringsbolaget ta hand om förlusterna och inte riskera några frågor som hygien i framtiden.

Instruktioner

•Decide om att Rengör eller byt ut. Ersätta mattan om mattan har någon kontakt med avloppsvatten. Också ersätta mattan om det var nedsänkt under vattnet i mer än 24 timmar. Ersättning är nödvändigt för hälsa och sanitära skäl.

•Ta bort mattan. För mattan som inte är limmad eller spikas ner, ta det utanför. För tunga mattor såg få hästar eller stolar att hjälpa stötta upp så att mattan kan rinna. Efter tömning, kan mattan vara lätt nog att transporteras utanför för ytterligare rengöring. Ignorera svamp stoppning under mattan--det kan inte rengöras.

•Sanitize mattan. En gång mattan det utanför, Lägg den på ett hårt underlag, som betong. Försök att placera den där det kommer att få full exponering för solen. Ta ett Desinficerande rengöringsmedel och spraya hela mattan. Fungera desinfektionsmedel med en kvast. Tvätta grundligt med slangen.

•Använd en våt-torr vakuum för att bli av med vattnet i mattan. Sedan lämna den i solen för att låta det torka. Det är viktigt att torka ordentligt för att undvika mögel. Om du måste ta mattan inuti, använda en avfuktare för att absorbera fukt. Har fans på att cirkulera luften.

•Innan du att släppa ut mattan tillbaka på källarplanet, se till att rengöra golvet i rummet. Ren med tvättmedel och blekmedel. Låt den torka helt innan du placerar mattan tillbaka på golvet.

Tips & varningar

  • Se till att tvätta mattan noggrant efter sanering för att förhindra någon reaktion mellan kemikalier som ammoniak och blekmedel. Det rekommenderas att få professionell ånga städning vid behandling av flood-skadad matta.