Hur att rengöra fläckar av mattan

Det finns ett antal lösningar för att ta bort fläckar från mattan som är effektiva, beroende på vilken typ av fläcken. Om fläcken är envis, kan den kräva mer än en teknik, men om du är ihärdig, chanserna är goda att även de otäckaste fläckarna kan tas bort.

Instruktioner

•Tackle fläckar med ett rengöringsmedel blandningen först. Blanda ¼ tsk handtvål eller blekmedel-fri diskmedel i en hink med 1 quart varmt vatten. Häll rengöringsmedel blandningen i en sprayflaska. Spraya fläcken och blot det upp med en ren vit trasa. Många fläckar kan tas bort med diskmedel, vilket gör det en bra första lina av försvar.

•Ta bort vin, öl, pastasås och blod fläckar med en lösning av lika delar vatten och vit vinäger. Spraya fläcken tills den är mättad och lämna det i 15 minuter. Blot fläcken med en fuktig svamp och skölj området genom att badda det med en trasa indränkt i varmt vatten. Lägg ett tjockt lager hushållspapper på plats och tynga dem med ett par tunga böcker tills det torkar.

•Mix en lösning av ammoniak och vatten för att avlägsna senap, ägg, ketchup, kräkas eller urin. Placera lika delar vatten och ammoniak i en sprayflaska och spraya plats, men inte mätta så mycket att mattan bakningen blir våt. Blot fläcken med hushållspapper och låt området luft torka.

•Treat fet fläckar som sås, salladsdressing, läppstift eller krita med tvättsprit. Häll gnugga alkohol på en vit duk eller vitt papper handduk och blot tills fläcken försvinner. Arbeta noggrant, analys i en riktning att förhindra fläcken spridning.

•Få bort envisa fläckar med en kombination av fläckborttagning metoder. Börja med rengöringsmedel blandningen och blot området med en torr trasa. Tillämpa ättika lösning och följa upp med en annan rengöringsmedel behandling. Om fläcken kvarstår, prova att ammoniak blandningen.