Hur att rengöra antika glasmålningar

Hur att rengöra antika glasmålningar

Antika blyinfattade fönster ger en byggnad charm och en touch av gammaldags fantasier. Blivande husägare knäppa ofta upp hus eller lägenheter med ursprungliga glasmålningar. Antika målat glas kan dock vara problematiskt att rengöra. Om ren felaktigt, kan du ta bort glaset eller tätskikt på glaset. Detta leder till blekning och eventuell ruinen av antika windows. Ordentlig rengöring, å andra sidan, kan hålla din windows tydliga och färgglada för kommande år.

Instruktioner

•Fold en gammal handduk i halv på längden och sprids det tillsammans i fönsterkarmen under blyinfattade fönster. Det absorberar droppar och förhindrar eventuella ursprungliga snickerier från att skadas.

• Fyll en plast badkar med en gallon rumstemperatur, destillerat vatten. Tillsätt 1/8 kopp din speciella rengöringsmedel avsett för glas. Rör försiktigt med händerna tills vattnet skummar upp.

•Soak en mikrofiberduk i tvål och vatten och vrid ur det ut tills den är nästan torr. Detta hjälper till att eliminera droppar. Torka försiktigt ett avsnitt av glas ren, med speciell uppmärksamhet på kanterna och hörnen nära ledningen. När det avsnittet är ren, torka det torrt med en ren mikrofiberduk. Ren alla delar av glas så sätt.

•DIP en bomull provstickan i soapy vattnet och köra det längs kanterna av ett glas avsnitt; smuts och smuts fastnar i dessa sprickor. Torka kanterna på varje avsnitt torr innan vi går vidare till nästa. Din windows bör vända ut blanka och ren med utan skadeverkningar.

Tips & varningar

  • Försök inte att polera eller skina ledande mellan glas sektioner. Om du ser en vit, pudrig oxidation på ledande, sätta på handskar och en ansiktsmask och torka bort det vita pulvret med en fuktig trasa. Kasta bort handskar, trasa och mask efteråt. Denna oxidation kan vara skadligt om andades.