Hur att plantera Winter potatis i en 5 Gallon hink

Du kan växa vintern potatis i en 5 gallon hink att göra det lättare att skörda dem. Med hjälp av en behållare kan du flytta de planterade grönsakerna till en bättre plats för optimal växande resultat. Om vädret blir dåligt och fukt hotar din potatis med mjöldagg, kan du plocka upp hinken och flytta det till en mer skyddad plats. När plantan börjar dö, bara dumpa innehållet i hinken ut och skörda din hög med potatis. Denna metod minskar förlusten från grävande gnagare och insekter.

Instruktioner

Att göra skopan

•Dill 1/4-tums hål i botten och sida av var och en av tre lidless tonfisk burkar med hjälp av en borrmaskin. Borr måste vara 1/4 tum. Set dessa tonfisk burkar i botten av en 5-gallon hink med den lidless sidan vänd nedåt.

•Lay en 24-tums fyrkantig bit kartong på en plan yta och sätta 5-gallon hink ovanpå kartongen. Botten av hinken bör på kartong. Beskriva basen av skopan på kartong med en svart markör. Flytta skopan och skär längs svart markering konturerna med en matta kniv. Detta stycke cirkulär kartong blir din mall för en hårdvaruplattform trasa kommer du ställa in inuti hinken.

•Lay kartong mallen över en bit av hårdvara trasa och klipp bort överflödigt hårdvara trasa tills du har en rund bit hårdvara tyg identisk med mallen kartong. Använda avbitare för att skära duken hårdvara. Flytta mallen från hårdvara trasa och snip 1/4 till 1/2 tum från omkretsen av hårdvara tyg. Hårdvara trasa bör nu 1/4 till 1/2 tum mindre än mallen kartong. Ange denna bit av hårdvara trasa ner inuti hinken på burkar tonfisk. Det bör finnas en 1/4 - 3/8-tums klyftan mellan kanten av hårdvara trasa och sidorna av skopan.

•Ta bort maskinvara trasan från hinken och crimp tillbaka den vassa kant i en 2 - till 3-tums längd längs ena sidan. Använd ett par tång till crimp dessa tillbaka. Återgå hårdvara trasa till botten av hinken på burkar tonfisk. Kontrollera burkar tonfisk är jämnt fördelade stöd för hårdvara trasa. I nivå med den hårdvara duk där du veckad tillbaka placera kanterna, en liten prick på däcksidan av hinken med en svart märkpenna. Ta bort hårdvara trasa och burkar tonfisk från hinken.

•Kapa en 1-tums diameter hål direkt ovanför markeringen du gjorde på däcksidan av skopan. Hålet måste vara ovanför detta märke, annars vattnet du lägger i botten av hinken inte kommer att vara djupt nog för att hålla vintern potatis växten vattnas. Använd 1-tums Dornen lite och borrmaskin pistol för att klippa hålet.

•Ställ in tonfisk burkar och hårdvara trasa tillbaka i hinken. Nivån på hårdvara trasa bör även med botten av hålet du bara borras.

•Lay kartong mallen ovanpå en bit säckväv trasa och rita en cirkel runt mallen med en svart markör. Klipp ut från denna cirkel 2 inches på alla sidor med hjälp av mattan kniven. Som säckväv trasan i hinken över hårdvara trasa. Tuck den 2-tums överskjutande ned runt sidorna av hårdvara tyg. Genom att göra detta kommer säckväv kanterna veken vatten från behållaren upp i marken att vattna växten. Den skadade sidan av hårdvara tyg behöver stå inför hålet. Detta gör att du att vatten lättare.

Plantera potatis

•Sätt 2 inches av trädgårdsjord ovanpå säckväv.

•Ställ in en utsäde potatis på denna jord. Ta bort alla groddar med undantag för tre till fyra av de största. Se till att dessa groddar pekar upp mot toppen av skopan.

•Täcka potatis med 3 till 4 inches av trädgårdsarbete jord. Ställ hinken där du vill odla potatis och fyll botten av hinken med vatten. Bara peka en trädgårdsslang i hålet i botten och fyll det tills vatten rinner ut. Kolla reservoaren i tre till sex timmar och moset.

•Lägg till mer jord som växten växer. Lämna bara 2 till 3 inches av växters tillväxt sticker upp ur jorden vid varje given tidpunkt. När växternas tillväxt når toppen av skopan, sluta lägga jord och låt det växa och blomma. Håll växten vattnas vid basen av skopan. Skörda potatisen efter växtligheten dör genom dumpning innehållet i hinken i en skottkärra och plocka ut potatisen.

Tips & varningar

  • Om en hård frysa förväntas, placera skopan inuti en frostsäker rum eller en byggnad för ett par dagar tills hotet har passerat. Hålla den i ett soligt läge under denna tid.
  • Låt inte stammen potatis växa högre än 3 inches medan du lägger till jord eller stammen kommer att hårdna och anläggningen inte kommer att sätta ut fler kluster av potatis.