Hur att plantera Winter blomlådor

Hur att plantera Winter blomlådor

För att skingra midvintern dysterhet behöver du robust växter med mycket färg och intressant bladverk i ditt fönster lådor. Vintergröna växter komma i egna vid denna tid på året, som ger beständighet av struktur och färg som varar, oavsett vad vädret gör.Det finns faktiskt många nyanser av grönt, med blå, silvergrå och gyllene nyanser samt krämig och gula färgskiftning färger som blir nästan magiska ljus vintertid skarpa.

Instruktioner

•Plant växter i partners. Box (Buxus) kan trimmas till intressanta former till formuläret miniatyr topiary, som kan kombineras med dvärg barrträd.

•Lägg till några bärbuskar. Några bären växter kan inkluderas i vinter lådor. Även om det snabbt växande, ingå wintergreen (Gaulheria procumbens) för ett par år, innan det måste planteras i trädgården. Den har stora röda aromatiska bär och dess glänsande blad är röda när de är unga och vill kombinera väl med Juniperus squamata blå matta. I mild områden bidra grön, orange och röda bär från winter cherry (Solanum pseudocapsicum).

•Plant penséer för vintern färg. Vinter penséer är underbart fjädrande och kommer ofta blommar tappert hela vintern så länge de är regelbundet deadheaded för att främja nya knoppar. De gör en dramatisk och glada display.

•Cultivate vintern bladverk växter. Lövverk växter ge såsom bergenia, heuchera och ivies, särskilt brokig, viktiga bidrag till vintern behållare. Kombinera dem med flerfärgad vintern blommande penséer, rosa cyklamen och för vårvintern, vita snödroppar att få dyrbara cheer till blomlådor.

•Plant för textur. Koppar bladen av Weah4us linje fungerar bra med mjukare konsistens av en dvärg barrträd och miniatyr hebe för intresse för vintern. Ett annat säsongsbetonade partnerskap är en kombination av vit brokiga murgröna, glada Euonymus fortunei ' Emerald "n" guld "och en silver-blad senecio som"Sunshine"

•Kontrollera att behållarna är klarar vintern. Någon terracotta behållare du har måste vara frostsäker om du bor i en frost zon, annars kommer de absorberar fukt, som kommer att frysa under frost och leda till sprickbildning. Själv vattning behållare bör tömmas innan vintern för att undvika frostskador. Om stark vind förväntas du kan behöva skydda högre växter.