Hur att plantera vårens lökar i trädgården

Hur att plantera vårens lökar i trädgården

Blomsterlökar är makt-packade bollar av växande godhet, med material att växa nya växter och blommor i deras kappar. Alla glödlampor växa pernnials, så blommar år efter år med rätt förutsättningar och behandling. Blomsterlökar alltid gror och blommar från vår till sommar eller falla, men kräver olika planteringar beroende på anläggningen. Tulpaner, påskliljor, kallor och liknande kräver falla planteringar medan liljor, Iris, anemoner, krokus, snödroppar och amaranthus kräver våren planteringar. Alla Blomlökar kräver liknande plantering villkor.

Instruktioner

• Starta din plantering när frosten lyfter och marken töar. Testa din jord genom att plocka upp en handfull och klämma den. om det faller isär lätt, är det redo för plantering. Om det håller ihop, ge det en vecka till Tina och torka lätt gräva.

•Hitta en webbplats som uppfyller dina lökar krav som gäller för ljusexponering. Liljor och Iris kräver fullt solljus, medan snödroppar och Krokus kan växa i halvskugga, etc. Se till att en webbplats blir snabb och effektiv dränering och har tillräckligt med utrymme för dina lökar. Även om många lökar växa i något trångt skick, kommer att de ruttna i stillastående vatten.

•Dig in i topp 6 till 8 inches av jord i plantering sängen flera dagar innan din plantering för att ändra den. Bryta upp smuts jordklumpar, ta bort ogräs och kasta ut alla stenar, sedan blanda 2 inches av quick-dränerande jord och 2 inches av organisk kompost till platsen. Detta ger lökar god näring och dränering samtidigt som lös jord för roten expansion.

•Plant lökar på deras angivna djup och avstånd. Alla glödlampor bör vara fullständigt nersänkta när du är klar, med inga lampor röra varandra eller röra andra planteringar. Lampor som gränsar till varandra kan ruttna i marken.

•Water varje lampa med 5 till 6 inches vatten så att jorden runt lampan är våt. Tillväxt ska börja inom en vecka.