Hur att plantera vårens lökar i November

Hösten är definitivt dags att plantera våren blommande lökar underground. Vanligtvis säsongen för plantering lökar kan börja i slutet av September och kommer att utsträckas till mitten av December, beroende på din speciella klimat. En grundläggande tumregel för plantering lökar är så länge marken inte är frusen en vår lampa kan planteras. Nya lampor behöver inte befruktas för första våren Blom ska visas. Glödlampan har gott om näringsämnen lagring för vår tillväxt. Det verkar finnas viss debatt om gödsling, dock och det tas upp nedan.

Instruktioner

•Arbetar marken med jordfräs att lossa jorden. Om detta är en ny trädgård säng, lägger till några kompostmaterialet i nya trädgård säng. Blanda komposten och jorden med jordfräs.

•Arrange lökarna ovanpå marken i mönstret du önskar. Detta kommer också ge dig en uppfattning om hur många lökar kommer att fylla in den platsen. De flesta glödlampor kommer att göra mycket bra om de hålls med ett minsta avstånd av 3 inches till 4 inches isär.

•Dig lökens hål med hand spade. Hål djup bör vara tre gånger den totala storleken på lampan. Med andra ord, om lampan är 2 inches lång, bör hålet vara 6 inches djupt.

•Sätt lampa "spetsiga sidan" upp inne i hålet. Den spetsiga sidan är toppen av glödlampan där bladen kommer fram på våren. Strö en liten handfull gödselmedel i hålet eller på marken. Tillägg av gödselmedel är valfri och olika referenser inkluderar tillägg av gödselmedel för första året eller tillväxt.

•Soak lökarna i jorden med vatten från en trädgårdsslang. Lökarna får väl vattnas innan första frysningen sker. Lampan börjar faktiskt att växa ut dess rot struktur under den återstående tiden av vintern.

Tips & varningar

  • Inte alla vårens lökar kan planteras i sent falla till tidig vinter. Konsultera lökens förpackningar för viss zon plantering gånger och sol ljus exponering.
  • Några vårens lökar kan tvingas inomhus i små krukor. Finns i resurser.