Hur att plantera tulpaner för våren Blom

Hur att plantera tulpaner för våren Blom

Många tänker inte på vårblommor tills de börjar se dem i blom. Tulpaner är ett av tecknen på att våren har börjat. Efter en lång, intetsägande och trist vinter vårdar alla det pulserande utbudet av rosa, gula, purpur och röda att våren blommar display. Om du vill Garnera din utomhus oas med en regnbåge av vackra färger till våren, Följ min steg för steg guide om hur att plantera tulpaner för våren blommar.

Instruktioner

•När shopping för tulpanlökar det är viktigt att välja lökar som är fria från skärsår, sår, eller blåmärken. Välj fast hela lökar. Hålla sig borta från lökar som tycks ha mörka missfärgningar på dem, detta kan vara mögel eller en död lampa.

•BEGIN din våren plantera på hösten innan första frosten. Vanligtvis beroende på klimatet i ditt område är det i slutet av September eller början av oktober. En bra tumregel är att du kan plantera tulpaner helst på hösten innan första frosten, så länge jordtemperatur 6 inches ner är 60 grader eller mindre.

•Tulips växer bäst i full sol. Välj en plantering som får de flesta solljus, och har den bästa jord dräneringen. Dina tulpaner frodas inte i ett läge där vatten samlas.

•När du har plockat en plats för dina tulpaner, gräva ett hål 6 inches djupt. Du behöver minst 4 inches av jord ovanpå lökarna. Om du bor i ett område som har ljus eller sandig jord, du bör gräva din hål 8 inches djupt. De extra 2 inches kommer också att hålla dina lökar utom räckhåll om du bor i ett område där skadedjur är ett problem.

•När hålet grävs, det är en bra idé att lägga till ett stänk av glödlampa mat i hålet först. Du kan också använda benmjöl istället för glödlampa mat. Sätta ut lampan i hålet pekade slutet upp. Ersätta den jord som täcker glödlampan. När marken byts ut, nu måste att vattna nyplanterade glödlampan. Se till att du utrymme din lökar 2 till 4 inches isär för att ge dem utrymme att växa. För en pulserande uttalande, plantera dina tulpaner i kluster med hjälp av olika färger.

Tips & varningar

  • Plantera lökar i kluster för en djärvare uttalande.
  • Plantera lökar innan hösten första frosten.