Hur att plantera tomater & brysselkål

Hur att plantera tomater & brysselkål

Växande tomater och brysselkål i en trädgård är en enkel uppgift, även för en början trädgårdsmästare. Båda arterna är hardy nog att de överlever även med minimal vård. Plantera brysselkål under månaderna som cool våren eftersom de inte är som värme tolerant som tomater. Medan tomater kan planteras under den tidiga våren, blomstra inte de oftast tills vädret värmer i midsommar. Medan båda arter som kan startas från frön, är både växter lättare att växa från transplanterade plantor.

Instruktioner

Förbereda trädgården för båda arterna

•Var jordprover från fyra eller fem ställen i trädgården, med en trädgård murslev. Placera proverna i en papperspåse och ta dem till en lokala universitetet extension office. Markprover kommer att avslöja hur mycket gödsel som behövs för trädgårdsjord.

•Tillsätt ett allrengöringsmedel 10-10-10 gödsel, kompost eller båda marken per rekommendationer av smutsa testa. Fungera gödselmedlet i marken till ett djup av cirka 8 inches.

•Till marken en gång när den välte jorden har haft en chans att torka och samlar ihop lätt bryta upp till damm.

•Släta ytan av trädgården med en kratta, men inte kompakt jord.

•Tie en sträng till två insatser. Lägga en insats i slutet av den första raden och den andra insatsen i andra änden. Använda strängen som markör för att hålla raderna av brysselkål och tomater rak. När du avslutar en rad, flytta insatserna och sträng avståndet behövs för att göra en passera med en trädgård rorkult. Denna planering gör det lättare att hålla trädgården rensat senare under växtsäsongen.

Plantera Brussesls groddar

•Dig hål 4 inches djupt fördelade 18 inches isär längs en sträng linje, med en trädgård hacka. Göra djupa hål tillräckligt för att täcka jordklumpen varje Bryssel spira växter.

•Ställ in en planta i varje hål. Tryck på jorden fast runt basen av växten för att hålla den på plats.

•Water runt varje anläggning, som använder en sprinkler kan, till ett djup av 3 eller 4 inches under varje rotklump och cirka 10 till 12 inches runt anläggningen.

Plantera tomater

•Ställ in plantor i en skyddad uteplats under dagen för sju till tio dagar innan plantering. Denna process hårdnar växterna till förändrade utomhustemperaturer. Gradvis flytta växterna från skugga till solen som en del av denna process.

•Dig hål ca 6 inches djupt längs en linje som sträng. Om växterna är lång, gräva lite djupare hål. Space hålen tillräckligt långt isär för ungefär två tredjedelar av den tomatplantor mogna höjd. Till exempel utrymme en tomatplanta som du förväntar dig att vara 3 fot lång ca 2 fot från närliggande växter. Detta avstånd ger utrymme för att satsa eller bur tomaterna när de växer.

•Placera en fröplanta i varje hål. Tryck på smuts ordentligt runt tomat att hålla den upprätt.

•Water runt varje anläggning, som använder en sprinkler kan, till ett djup av 5 till 6 inches nedanför varje rotklump och cirka 12 till 15 inches runt anläggningen.

Tips & varningar

  • Om trädgården har bra dränering och lös jord, gödningsmedel kan vara allt som behövs och arbetade i marken innan plantering brysselkål eller tomater. Minimal bearbetning av jorden innebär mindre arbete för dig, men det också behåller mer näring i jorden.