Hur att plantera stora pumpor

Hur att plantera stora pumpor

Se din pumpa utvecklas från ett litet frö till en fullvuxen squash kan vara en surrealistisk upplevelse och den största av dem kräver en säsong till ett värde av specialiserade uppmärksamhet och hängivenhet. För att få konsekvent stora pumpor, måste du noga övervaka dina växter från odling till skördetid. Att välja den mest lovande pumpan från varje vinstock och att tillhandahålla optimala odlingsförhållanden under hela dess utveckling kommer att öka dina chanser att skapa ett monster som trotsar även dina vildaste förväntningar.

Instruktioner

•Starta plantering processen i slutet av maj eller början av juni. Stora pumpor behöver tre eller fyra månader där dagstemperaturen överstiger 75 F.

•Dig din plantering område med en spade till ett djup av ca 1 fot. Blanda gödsel eller kompost med smutsen. Fukta jorden, sedan plantera en grupp av två eller tre frön 1 tum isär. Sätt en 1/2-tums av fuktig jord över toppen av frön och packa ner det försiktigt. Täcker området med en annan 1/2-tums av lös jord.

• Håll marken fuktig som växterna växa, men undvika alltför mättar marken med vatten. När växterna utveckla tre blad, granska dem noga. Ta bort de två svagare växter, lämnar den starkaste som finns i marken. Dra några ogräs som visas i din plantering område.

Undertecknande din anläggning som det växer. När tre frukter har definierat, nypa vinrankorna tillbaka så de är vinkelrät mot pumpor. När din trio av pumpor växa till en diameter på 6 inches, välja en med bästa form och ta bort de andra. Plocka några ytterligare blommar som visas på rankan.

•Justera pumpa placera varje vecka med en mild rulle. Lägg papp eller trä under den för att bekämpa insekter. Ge kväve till din pumpa genom att lägga till gödsel eller kompost i jorden varannan vecka.

•Ta bort din pumpa från vinrankan före den första frosten på året. När stammen utvecklas en hård, trä kvalitet, skär den med en vass kniv två inches från toppen av pumpa.