Hur att plantera Pyramid Europeiska avenbok

Den europeiska avenbok (Carpinus betulus) är ett lövfällande träd som kan uppnå en höjd på upp till 60 fot. Det är hemma i England och även växer i alla utom de varmaste och kallaste delarna av USA. Den europeiska avenbok producerar täta lövverk och återhämtar sig snabbt från styckning, vilket gör det användbart i grönytor. Den har flera sorter inklusive Fastigiata sorten, som har en distinkt pyramidal form.

Instruktioner

•Hitta en lämplig plantering webbplats. Den europeiska avenbok gör bäst i full sol men är tolerant av skuggar. Det tål också ett utbud av jordar, så länge som det rinner väl.

•Buy en liten planta från en plantskola, som större europeiska nötbärande är svåra att transplantera. Gräva ett hål med en spade som är dubbelt så bred som roten bollen av den europeiska avenbok. Hålet bör vara djupt nog att hålla trädet i samma jord som dess tidigare behållare.

•Ta bort den europeiska avenbok från dess behållare utan att störa dess rotsystem. Utspridda rötterna utan att skada dem och placera trädet i hålet. Fyll hålet med jord och packa ner ordentligt. Vatten i jorden grundligt.

•Water den europeiska avenbok grundligt en gång per vecka under de första växande säsong. Detta kommer att säkerställa att trädet utvecklas ett djupt rotsystem snabbt. Minska vattning schemat efter det första året, som den europeiska avenbok är mycket torka.

•Använd en general-purpose gödselmedel en gång innan odlingssäsongen börjar under våren. Beskär alla döda grenar på vintern. Den europeiska avenbok växer långsamt och är motståndskraftig mot sjukdomar, så inte behöver du beskära det väldigt ofta.

Tips & varningar

  • Se till din klimat lämpar sig för Europeiska avenbok. Detta träd kan växa i US Department of Agriculture härdighet zoner 4a genom 7b. Detta innebär att den europeiska avenbok kan tolerera en lägsta årliga temperaturen mellan minus 30 och 10 grader Fahrenheit.