Hur att plantera på norra sidan av ett hus

Hur att plantera på norra sidan av ett hus

Norra sidan av ett hus utmaning en bestämd när landskapsarkitektur och odling av växter. Detta område får normalt endast ljus under de tidiga morgontimmarna. Även skuggiga platser är alltid uppskattad i varma sommarmånaderna, kan villkoren göra norra sidan av ett hus ogästvänliga till växter. Genom att skugga-älskande växter som trivs i dessa villkor kan kan även den shadiest delen av en gård vara framgångsrikt förskönas.

Instruktioner

•Ta ut din växande zon. En av nycklarna till framgångsrik trädgårdsskötsel i solen eller i skuggan är att välja rätt typ av växter som växer i ditt område. USDA har publicerat en bra zon guide och de flesta växthus och detaljhandeln platser erbjudande zoninformation om växterna de säljer.

•Välj rätt växter för skugga. Bara för att området är skumma betyder inte att du inte har gott om färg. Växter som Begonias, Impatiens, Fuschia och nya Guinea Impatiens älskar skugga och kommer att trivas i denna miljö. Det finns också många grönska växter som kan användas för att ytterligare fylla i området. Shade växter som Hosta, Coleus och sötpotatis Vine trivs på norra sidan av ett hus.

•Förbered området för dina planteringar. Till nyplantering området att släppa välgörande fukt och näringsämnen i jorden. Detta hjälper transplanterade växter överleva under svåra övergången från växthuset till ditt hem.

•Moisten smutsa. Närhelst du transplantera nya växter, kommer att de frodas och vara lättare att plantera om de går in i fuktig jord. Jorden bör inte drypande våt med stående vatten närvarande, men bör vara fuktig vid beröring.

•Plant blommor till rätt djup. Växter behöver ofta ett stort utrymme för deras rot strukturer, men detta betyder inte att de ska vara för djupt i jorden, eller för grunt. Hemligheten ligger i behållaren anläggningen kommer i och tillståndet i marken. Till exempel, om du har en 4-tums pott, växten bör planteras 4 inches djupt i marken, och marken under den 4-tums hål bör vara lös och inte hårt packad för korrekt rotsystem tillväxt.

•Maintain området som behövs. Shade växter ofta älskar vatten-- och under varma dagar, även om de inte är i solljus, de kommer fortfarande behöver ofta vattning. Ogräsrensning är också viktigt att rätt växten av dina nya växter. Befruktning kan vara nödvändigt beroende på näringsinnehållet i din jord. Om dina nya växter inte verkar vara blomstrande, behandla dem med vanlig trädgård gödselmedel som behövs tills de trivs.