Hur att plantera Ninebark

Ninebark är det talspråkligt namnger för Physocarpus släktet av blommande buskar. Ninebark är vanliga i hela USDA zon 5, 6 och 7 i Nordamerika och vissa regioner i Asien. Busken når en höjd på upp till 10 fot och är lätt att identifiera genom peeling-benägen bark. Busken producerar vita blommor och används ofta för prydnadsändamål. En ninebark buske i din gård eller trädgård kan göra en utmärkt dekorativ mittpunkten och konversation förrätt.

Instruktioner

Hur man plantera Ninebark frön

•Obtain ninebark frön. Du kan köpa frön från specialitet plantskolor. Du kan också samla in frön från en etablerad buske frökapslarna i augusti och November när baljorna bli brun och är lätta att spricka öppna.

•Förbered smutsa. Ninebark är härdig och kräver inte jord ändringsförslag. Förbered marken på hösten året innan som du planerar att plantera Ninebark. Använd en spade för att bryta isär jord till ett djup av 12 inches.

•Plant ninebark frön på våren så snart marken är tinade nog vara formbara. Sink fröna 1 tum under ytan av jord och täck med smuts. Klappa försiktigt. Vatten området två gånger om dagen tills plantan dyker upp. Detta tar normalt två veckor.

Hur att plantera Ninebark sticklingar

•Obtain rotade sticklingar från en lokal plantskola. Alternativt kan du förbereda en styckning själv med hjälp av en vass kniv för att skära en fyra till fem tums barrved gren från en mogen ninebark buske. Skiva av sticklingar i juni eller juli innan busken börjar förbereda sig för vintern. Överväga att doppa styckning i böka pulver, men ninebark sticklingar är mycket härdig och inte kräver sådant hormon bistånd att generera rötter.

•Sink basen av styckning i marken på ett djup av 2 inches. Knacka på smutsen försiktigt runt basen av styckning för att stödja den.

•Water så ofta som behövs för att hålla jorden ständigt fuktig. Överväg att lägga ett tunt lager av kompost runt basen av styckning att spara vatten. Styckning kommer att slå rot under de närmaste tre till fyra veckorna. När du ser ny tillväxt på styckning, minska vattning till två gånger dagligen.

Tips & varningar

  • Användning sticklingar istället för frön till hoppa börja din ninebark samling.