Hur att plantera lökar för året-runt blommor

Hur att plantera lökar för året-runt blommor

Några av en trädgård mest älskade och vackra blommor uppstå lökar, underjordiska strukturer som lagra näringsämnen att föda nästa säsong bladverk och blommor. De första blommorna att peta genom vikande frost och snö--blommor som krokusar, tulpaner och påskliljor--växa från lampor och blommor som odlats från lökar kvarstår under sommaren och hösten. Under vintern, lökar planteras inomhus lägga en färgklick till trist vintermånaderna, och några arter kommer även trotsa den hårda kallen att blomma i trädgården på vårvintern.

Instruktioner

Plantering utomhus

•Välj lampor som kommer att blomma under vardera av de fyra årstiderna. Lökar som blommar i slutet av vintern inkluderar snödroppe (Galanthus nivalis) och vintern Stormhatt (Vintergäck hyemalis). Våren blommande lökar omfatta välbekanta favoriter som crocus, påsklilja, druvor hyacint och tulip. Liljor, canna, iris, begonias och gladiolus lysa sommarmånaderna. Många arter av hösten Krokus blommar på hösten.

•Lägg till organiskt material, såsom kompost eller välruttnad gödsel, till toppen 12 inches av jord i sängen där du planerar att plantera dina lökar. Lökarna behöver en väldränerad jord hög halt organiskt material att frodas. Blanda i benmjöl eller Superfosfat att ge extra fosfor för glödlampor.

•Plant vår lökar på en djup två eller tre gånger höjden av glödlampan. Andra lampor har olika krav på nyplantering, så rådfråga plantering instruktionerna som följde med lökarna. Plantera lökar med roten plattan nedåt.

•Water efter plantering. När groning och blommande, kräver lökar ca 1 tum vatten per vecka.

•Fertilize med 10-10-10 lösliga gödningsmedel i hösten och när skott först börjar att växa för vårens lökar. Gödsla varje månad från shoot uppkomst till blommande för sommaren och hösten blommande lökar.

•Lägg till 2 till 3 inches av kompost att spara vatten och förhindra ogräs tillväxt.

Plantering inomhus

•Plant våren lökar i oktober för vintern blommande. Växten glödlampan med roten plattan pekade nedåt och spetsen på glödlampan avslöjats av jord. Hålla marken lös och plantera flera lampor av samma sort i varje kruka.

•Water efter plantering och när jorden blir torr vid beröring.

•Täcka krukorna med en plastpåse med hål stansade i det för att möjliggöra luftcirkulation. Placera krukorna i en kall plats med temperaturer mellan 35 och 48 grader i minst 12 veckor. Tillåt inte lökarna för att frysa.

•Bring krukor i ett varmt rum tre eller fyra veckor innan du vill att de ska blomma, början i slutet av December. Hålla dem i en sval, solig plats och ej i direkt solljus. När skotten börja visas, kan du flytta dem till en varmare plats. Flytta krukor till en sval plats över natten kommer att förlänga livet på blommorna.