Hur att plantera körsbärsträd från ett frö

Det finns två sorters körsbär: sötsur. De är unika, precis som namnen antyder, av distinkta smaker av frukt. Båda sorter av Körsbärsröd tree kan odlas från frö (annars känd som cherry gropar). Träden växer till mellan åtta och 30 fot lång, beroende på om de är dvärg-, dvärg-halv eller full storlek. Det är möjligt att gro ett körsbärsträd i en kruka, rekommenderas plantera dem utanför starkt om du hoppas på att få någon frukt från dem---stora träd som odlas i krukor tenderar att ha hämmad tillväxt och lite om någon produktion.

Instruktioner

•Ta bort körsbär frön (gropar) från körsbär. Tvätta en massa från fröna i ljummet vatten.

• Fyll en mörk burk om halvvägs med vatten fuktad torv eller vermiculit. Placera din körsbär gropar i burken, alltför, sedan strö ett par inches av mossa eller vermikulit på dem. Löst täcka burken med lock.

•Refrigerate körsbär gropar i minst åtta veckor vid en temperatur på 40 grader Celsius. Regelbundet återfukta vermikulit eller moss sängkläder material med vatten från en sprayflaska---det bör aldrig blötning våt, bara fuktig.

•Plant körsbär gropen utanför en gång alla faran av en hård frost har passerat. Plantera flera gropar tillsammans i samma hål, som frön inte alltid spira. (Eller, de kan ta mycket lång tid att gro.) Plantera groparna dubbelt så djupt som de är stora. Till exempel om depån är varje 1/4-tums över, plantera dem 1/2-tums djup.

•Täcka planterade gropar med sand för att hålla marken från klumpförebyggande över dem och förhindra groning. Böj 1-fot-med-1-foot bit hönsnät i form av en ytlig låda och placera detta noggrant över där du planterat frön. När du trycker på kanterna på rutan i marken, ska det fortfarande finnas minst en tum eller två mellan markens yta och hönsnät, så att din körsbär gropar har utrymme att börja gro. Hönsnät kommer att hålla ekorrar och andra skadedjur från att gräva din körsbär gropar upp.

•Håll sanden och jorden runt körsbär gropar fuktig, men inte blöt, som du vänta för dem att gro.. Detta tar lite tålamod---medan du kan se resultat inom ett par månader, vissa trädgårdsmästare har rapporterat att deras körsbär gropar tog upp till ett år att faktiskt gror och producerar groddar.

Tips & varningar

  • Räkna med att vänta mellan fem och tio år, beroende på art av körsbär träd du växer, innan trädet producerar frukt.