Hur att plantera ett träd med en rotklump

Hur att plantera ett träd med en rotklump

Om du planterar en lövskog, barrskog, frukt eller prydnads träd, en sak förblir konstant: kommer ni att begrava en rotklump. De flesta träd innehåller en rotklump, eller system av rötter med bifogade jord som stöder hälsan hos trädet. Jordklumpen måste förbli i ett odlingssubstrat hela tiden för att ge tillräcklig näring till trädet den stöder. Utan rätt typ av jord, vatten och gödningsmedel, kommer jordklumpen torkar ut och dör så småningom.

Instruktioner

•Välj en plats för trädet. Beakta krav dess solljus och utrymme, som kan hittas på plantskolan fästade trädet eller dess behållare.

• Se till att jorden rinner bra. De flesta träd vill inte växa i fuktig jord. Alltför blöt jord kan orsaka rotröta, en sjukdom som kommer att döda de flesta träd. För att fastställa markens dränering kvaliteter, gräva ett hål 1 fot djup och fyll den med vatten. Om det rinner inom fyra timmar, jorden har bra dränering, men om det tar 12 timmar eller mer, gå vidare till en annan plats.

Obs markens pH kraven för trädet, som också finns på taggen plantskola. Olika typer av träd föredrar olika jord pH-nivåer. Du kan bestämma surhetsgraden i jorden innan plantering med hjälp av en jord pH test kit. Om din markens pH är avstängd, måste du ändra det med antingen kalk eller torv efter du dela upp den med en högaffel.

•Använd ett måttband för att mäta plantskola behållaren eller säckväv som skyddar jordklumpen. Gräva ett hål som matchar höjden av behållaren. Gräva hål två gånger bredden av behållaren.

•Ta bort träd från plantskolan behållaren. Om trädet har en rotklump lindade med säckväv, använda ett par avbitare ta bort metall basketry. Knyta upp säckväv överst i jordklumpen och skal säckväv ner bara \far nog att avslöja roten utflytning.

•Montera placera roten bollen i hålet, dead centrerar. Återfyllning hålet halvvägs, Lägg sedan till bara tillräckligt med vatten med en trädgårdsslang att fukta jorden och säkra jordklumpen. Fortsätta återfyllning upp till roten utflytning.

• Använd din fot att packa ner jorden runt trädstammen att ta bort luft fickor. Luftfickor kan orsaka rötterna torkar ut.

•Water trädet frikostigt och djupt med en soaker slang. Ge trädet ca 1 tum vatten per vecka. Fortsätta vattna i denna takt under den första växtsäsongen. När trädet är etablerad, kompletterande vattning är endast krävs under tider av torka.

Tips & varningar

  • De flesta träd kräva gödning efter den första växtsäsongen. Kolla taggen plantskola för den rekommenderade typ av gödselmedel och tillämpa den enligt förpackningen instruktioner.
  • Tillämpa en 3-tums lager av kompost under tak av ett träd kan bidra till att skydda rötterna från kall snaps, minska ogräs tillväxt och främja bra dränering. Kolla taggen plantskola för att avgöra om marktäckning är acceptabel för trädet som du planterar. Använda halm eller bark marker för kompost.
  • Inte att plantera ett träd i ett hål djupare än jordklumpen. Om du gräver hålet för djupt, fyll den med jord innan de placeras trädet i hålet. En rot utflytning planterade under marken kommer att resultera i en ohälsosam träd.