Hur att plantera Druvliljesläktet i diagonala rader

Hur att plantera Druvliljesläktet i diagonala rader

Lily torva växter (Druvliljesläktet spp.), även känt som Druvliljesläktet, producera tunna, grasslike blad och lavendel, blå eller vita blommor grupperade på vertikala spikar. Beroende på den specifika sorten, dessa örtartade perenner växer i en grupp eller sprida vana och är härdiga i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 10. När planterade diagonalt i massorna, lily torva växter fungerar som en marktäckare och fyller sin plats. De kräver full till partiell solljuset och snabbt-dränering, näringsrika, fuktig jord för att trivas.

Instruktioner

•Dra ogräs och plocka upp stenar från plantering webbplats. Sprida ett 3 - till 4-tums lager kompost över marken med en kratta. Blanda komposten in i topp 8 till 10 inches av jorden med en rototiller eller trädgård gaffel. Rake markytan för att jämna det.

•Measure diagonal längden på platsen. Skär en bit garn att göra det 5 inches längre än webbplatsens diagonal.

•Tie ena ände garn till en pinne eller trä pluggen. Placera garnets 1 till 2 inches under stick eller pluggens topp. Upprepa denna process för att säkra den garn motsatta änden till en andra pinne eller trä pluggen. Sno en av pinnar eller dymlingar att linda garn runt det, förkorta avståndet mellan två pinnar eller dymlingar att spänna ett hörn av webbplatsen plantering.

•Placera en krukväxt lily turf växten i det nedre vänstra hörnet av plantering webbplatsen att markera dess plantering plats. Mäta en sträcka på 12 till 18 inches från fabriken i en vertikal och horisontell riktning längs plantering platsens omkrets. Sätt in en pinne eller trä pluggen i varje mätpunkt, koppla garnets om behövs för att sträcka ut den över webbplatsen plantering i en diagonal linje.

•Measure avståndet från lily turf anläggningen till garnets att se till att det är 12 till 18 inches. Justera placeringen av pinnar eller träpinnar som behövs för att skapa det avståndet. Rita en linje i marken under den svävande garn med en tredje pinne eller pluggen att markera sin ståndpunkt.

•Measure 12 till 18 inches längs platsens omkrets från den markerade diagonala linjen. Sätt in pinnar eller träpinnar i de motsvarande punkterna. Markera marken under garnets som du gjorde tidigare. Upprepa denna process över hela plantering platsen att markera diagonala linjer fördelade 12 till 18 inches isär.

•Placera krukväxt lily torva växter längs varje diagonal linje. Utrymme de enskilda växterna i en enda rad 12 till 18 inches isär. Alternativa växterna i varje efterföljande rad med växter i föregående rad att skapa ett rutmönster.

•Ta bort anläggningen från webbplatsens längst ner till vänster. Gräva ett hål i rensade plats med en murslev. Gör hål dubbelt så bred och lika grundligt till lily turf's rotklump.

•För växten försiktigt från dess behållare. Massera undersidan av dess rotklump försiktigt att sprida rötterna utåt. Placera växten i mitten av hålet. Lägga till eller ta bort jord om det behövs så att toppen av jordklumpen nivå med omgivande marken. Fyll resten av hålet med jord, plantering lily torv inte djupare än det växte i sin kruka. Upprepa grävning och plantering processen med varje lily turf planta, arbeta över webbplatsen plantering.

•Använd 2 till 3 inches av vatten från en trädgårdsslang till webbplatsen plantering. Vatten lily turf växterna igen när toppen 1 1/2 till 2 inches av jord blir torr.

Tips & varningar

  • Plantera lily turf växter på våren efter sista frost dagen passerar och jorden blir formbar.