Hur att plantera blomsterlökar i vaser

Några av de mest väldoftande och attraktiva blommorna är de som växer från glödlampor. Påskliljor, tulpaner, narcisser och hyacinter är bara några av de glödlampa blommor som livar upp trädgården varje vår, när de dyker upp från marken där lökarna planterades förra hösten. Sådan glödlampa blommor, dock behöver inte alltid sättas i marken. de kan också odlas i vaser. I själva verket är det en vanliga och populära praxis att plantera blomsterlökar i vaser under vintermånaderna och ta färger och dofter av våren inomhus.

Instruktioner

Växa blomsterlökar i glödlampa vaser

• Välj typerna av blomsterlökar du vill plantera. Tänka på färg och doft när dina val. Observera att hyacint, narcissus och paperwhite är några av de mer väldoftande glödlampa blommorna. Tulpaner, påskliljor och crocus erbjuder ljusa färger och är generellt mindre doftande.

•Count hur många blomsterlökar du vill plantera. Skaffa en bulb vas---kallas också ibland en hyacint glas---för varje lampa. Observera att en lampa Vas är en specialdesignad behållare som innehåller en lampa så att endast dess nedre del är nedsänkt i vatten, medan dess övre delen förblir torr. Detta uppmuntrar lökarna för att växa rötter och gro deras stjälkar och blommor.

•Lagra dina lökar på en sval, mörk plats för fyra till fem veckor innan den placeras i vaser. Du kan även hålla dem i kylskåp under denna period. Detta kommer att uppmuntra vissa rotutveckling.

•Lägg till vatten till varje lampa Vas. Fyll vaser upp till deras smalaste punkter. Tänk på du kan behöva justera bevattna jämnar efter tillägg av glödlampor.

•Placera en glödlampa i varje lampa Vas. Placera lökarna så att deras spetsiga ändar Vänd upp mot taket medan de motsatta ändarna i vattnet.

•Håll lampa vaser i en sval, mörk plats tills de börjar växa blomknoppar. Flytta vaser till en varm, solig plats efter blomknoppar visas.

•Lägg till vatten till lampa vaser som behövs för att hålla bottnar i lökarna under vatten.

Odla glödlampa blommor i regelbundna vaser

• Fyll en regelbunden, wide mouthed vas med vatten. Lämna ungefär 3 inches överst i vasen tom. Observera att du kan behöva justera vattennivån när du lägger till lökarna.

•Cluster en grupp av lökar tillsammans så att de passar perfekt in i vasen. Placera dem så att deras övre halvor dyka upp över kanten på vasen och deras bottnar är nedsänkt i vatten. Observera att lökarna håller varandra på plats; Om du tar bort en, kommer att de falla i vattnet.

•Placera vasen i en sval, skuggig plats. Vänta tills lamporna till roten och stjälkarna till sprout. När blomknoppar visas, flytta vasen till en varm, solig plats.

Tips & varningar

  • Observera att de flesta lökar tar ungefär två veckor för att blomma i blommor när de placeras i vatten som beskrivs ovan.