Hur att plantera Amaryllis lökar inomhus

Trädgård butiker är oftast översvämmad med sorter av amaryllis lökar på hösten och vintern. Du kan plantera en amaryllis inomhus när som helst och tvinga den att blomma---vanligtvis i cirka sex till åtta veckor. Räkna med trumpet formade blommor att växa 8 till 10 inches bred på stjälkar som är 18 till 36 inches tall. Välj en kruka med ett dräneringshål som är 1 till 2 inches bredare än lökens diameter.

Instruktioner

• Fyll en kruka ungefär en fjärdedel av vägen med en hög kvalitet, allrengöringsmedel krukväxtjord, som finns överallt där trädgården levererar säljs.

•Dig ett hål med händerna och sprida rötterna så mycket som möjligt. Titta på din lampa och dess förhållande till potten. Halsen ska ligga över behållarens rim. Justera lökens plantering djup som krävs innan du fyller det med mer jord.

•Pack jorden försiktigt runt lampan och fortsätta att lägga till mer jord tills halv glödlampan är täckt. Övre hälften bör förbli ovanför smutsa linjen. Packa jorden lätt.

•Water glödlampa med ljummet vatten tills vattnet rinner ut på botten av krukan. Ställ grytan på en plats där temperaturen är 70 till 75 grader Fahrenheit. Vatten det igen först när jorden torkar ut. Flytta den till ett soligt läge efter det börjar växa.