Hur att lägga tyg för landskapsplanering med sten

Hur att lägga tyg för landskapsplanering med sten

Oavsett om du vill täcka ett kalt eller oönskade område på din fastighet med grus eller småsten eller om du vill skapa en rock trädgård med glesa eller täta planteringar, kommer att använda landskapsarkitektur tyg som en stiftelse hålla erosion och ogräs ner. Genom att förbereda ditt landskap område med tyg, kan du skapa en dekorativ utrymme i din trädgård eller gräsmattan med hjälp av stenar i olika färger, storlekar och former.

Instruktioner

•Dig och ta bort lager stycketorv från de översta några inches av marken i området du vill täcka med rock. Om du planerar att plantera i detta område, gräva ner i den befintliga smutsar upp till 10 inches djupt för att lossa marken för plantering.

•Unroll din landskapsskötsel tyg längs en av långsidorna av beredda område och klipp ut en bit till längden så det går från ena änden till den andra. Skär ytterligare bitar som behövs för att täcka hela bredden av området, överlappande varje bit av 6 inches.

• Tryck landskapsplanering stift in i tyget att hålla det på plats varje 3-4 4 längs ytterkanten och där bitarna överlappar. Använda sax för att klippa längs kanterna på tyget, om det behövs, om det överlappar ett gård område som du inte vill att täcka.

•Placera din större stenar och stenblock-liknande bitar till området där du vill ha dem i trädgården. Som du ställa ner din stora bitar, eller rulla dem i, försök att inte störa landskapsarkitektur tyget. Justera tyget om det behövs.

•Ställ in ut dina växter i den ordning du vill ha om du sätter planteringar i området rock-omfattas. Skär ett kryss genom tyget med en kniv på den plats där varje planta kommer att gå. Gräva ett hål under varje X och ange de växter du har valt i hålen.

•Fyll i det återstående utrymmet med mindre stenar, grus och floden stenar minst 4 inches djupt för att vikt ner tyget och blockera ut ljus till jorden. För att hålla landscaping tyget platt, se till att inga stenar glida under tyget på de överlappande områdena.