Hur att lägga PVC-rör under betongplattor

Hur att lägga PVC-rör under betongplattor

Om röret under betongplattor är en av de viktigaste färdigheter för landscapers till master. Anledningen till att vissa landscapers har dåliga erfarenheter när röret runt, och särskilt under, betongplattor är att de är omedvetna om att särskilda åtgärder måste vidtas. För ett landskapsskötsel projekt som kräver kör PVC pipe under betong ska lyckas är det nödvändigt att tunneln--kallas moling--under plattan.

Instruktioner

•Identify riktning mot målet röret. Pund marker stakes och stretch en krita linje. Fäst linjen hela betongplattan.

•Dig två stora hål--en på vardera sidan av plattan--tillräckligt bred för att manövrera en moling aktivitet i och djup nog att fånga 5 gallon vatten. För en 5-fots bred platta räcker en 2-fots diameter hål.

•Kapa en bit av 1-tums PVC-röret med bågfil, 1 fot längre än bredden av stålämnen. Limma en 1-tums slip-anslutningen med en 1-tums gängade honkontakten på ena änden av röret. Limma en 1-tums-slip till 1/2-tums-hane gängad anslutning i andra änden av röret.

•Ta en 1-tums 4-tums bit man, gängade stålrör och pund det platta med en hammare. Skruva in gängade kvinnliga slutet av PVC-rör. Skruva fast en trädgårdsslang anslutning till gängade manliga anslutningen i andra änden av röret.

•Aktivera vattenlinjen vid högsta tryck och infoga skärande slutet av den moling församlingen under betongplattan. Håll den PVC-rör med en rörtång eller vise grip tänger och rotera den samtidigt bankar med en hand eller knä mot slanganslutning slutet av röret.

•När du röret bryter igenom på andra sidan av stålämnen, stänga av vattnet, ta bort röret och bale ut båda sidorna av plattan. Lossa vattenslangen och Linda en liten trasa runt slutet och tvinga det till kopplingen. Använd trasa slutet av röret för att tvinga det mesta av vattnet ur moling diket under plattan. Fortsätt att lägga PVC-rör under plattan.

Tips & varningar

  • Tre-fot och kortare platta bredder, särskilt i mjuk jord, kan ofta göras med ett stålrör och en slägga, eller ens en bända bar, hamrade under plattan.
  • Bära ögonskydd när du arbetar med vatten under tryck.