Hur att hitta färska Morel svamp

Hur att hitta färska Morel svamp

Murklor är uppskattad champinjoner som varje vår främjar en ibland febril jakt bland entusiaster. En oförutsägbar lite svampar, det är inte så mycket att hitta murklor själva, utan att veta vilka typer av områden där de föredrar att växa. Erfarenhet hjälper, lycka är säkert en faktor, men alla som vill hitta dessa önskvärt svampar behöver en bra arsenal av information innan han huvuden ut i vildmarken. Det finns ingen särskild utrustning eller verktyg krävs andra än kanske några bug myggmedel och ett skarpt öga.

Instruktioner

•Bestäm när murklor börja Visa i ditt geografiska område. Väder och natten temperaturer nyckelroll en i detta. Säsongen sträcker sig vanligen över mitten av April till mitten till slutet av juni, ge eller ta en vecka eller två för justering till nordligare platser.

Undertecknande de dag och natt temperaturerna. När Dagsmedeltemperaturerna når i mitten till övre 50s Fahrenheit och övernattning temperaturerna inte faller under mitten av 40-talet kan du börja räkna morel säsongen har nästan kommit. Leta efter dogwood och andra skogsträd blomma som ett tecken på att murklor kan visar.

•Sök sannolikt delar som murklor kan generera. Murklor växa i jord rik på näringsämnen de behöver, och en gång utarmat, kan aldrig växa där igen. Möjliga platser inkluderar skogen där en brand har inträffat under föregående säsong, en skog där loggning har nyligen ägt rum, eller där ett överflöd av nedfallna träd finns. När ett träd är skuren, brände eller falls näringsämnen släpps ut i marken och kan orsaka en gröda av murklor dyka upp.

•Look för elm, aska och andra träd, särskilt de som har blivit nedskjutna. Lära sig att identifiera träd av deras funktioner som en nyckel till slå morel oroshärdar. Nedskjutna elm, aska och poppel är ofta intressanta ställen för murklor.

•Kontrollera fallit loggar, högar av bladen och längs järnvägen sängar. Leta efter rika svart sandjord. Lera är inte en jord murklor växer bra i. Vid lägre temperaturer jaga soliga fläckar och som temperaturer upphov framsteg till djupare skuggade områden.

•Kontrollera i omgivningen om du hittar en morel. Ofta om sådan finns, finns det fler.

• Håll en loggbok eller en karta att notera dina fynd, eller brist på murklor. Ingen svamp ett år betyder inte att en lovande plats kommer inte att ge murklor nästa och vice versa. En hot spot ett år kan vara bare nästa.