Hur att hålla rådjur från ett gråtande körsbärsträd

Hur att hålla rådjur från ett gråtande körsbärsträd

Rådjur invaderar ofta gårdar för att förbruka de preparerade trädgårdar fulla av delikatesser som inte finns i naturen. Gråtande körsbärsträd är en njutning för rådjur eftersom de älskar bladen och kan även äta dekorativ frukt. Detta är destruktivt för trädet. En lång, starkt staket är den mest effektiva hindren att hålla rådjur från dina växter. Vissa kommuner har dock höjd begränsningar på fäktning så du kan bli tvungen att hitta andra metoder.

Instruktioner

•Erect stängsel runt trädet. Pund metall stängsel insatser i marken med en klubba och slips plast eller tråd maska stängsel runt basen av trädstammen med zip band. Detta förhindrar rådjur att äta barken och är effektivt med unga, utsatta träd.

•Installera en rörelsesensor ljus nära trädet så den utlöses när rådjur kommer nära trädet i skymningen eller under natten. Detta är ofta tillräckligt för att skrämma bort rådjur.

•Spray en hjort frånstötande på trädet. Dessa är speciellt utformad för att hålla rådjur bort och, enligt Ron Smith, en botaniker vid North Dakota State University, är de bästa avskräckningsmedel för problemet. Återanvända avskräckningsmedel efter tunga vattning eller regn.

Tips & varningar

  • Rörelse aktiverat sprinkler är också effektiva i skrämmer rådjur bort.
  • Ett högt staket runt fastigheten kommer att skydda din gråtande körsbärsträd samt alla andra växter i din trädgård. Kontrollera med din lokala kommun att fråga om höjd reglemente för fäktning i ditt område. Staket ska vara minst 6 fot lång, helst högre, att effektivt stoppa rådjur kommer in i lokalerna.
  • Tillämpa en spray gjorda av en blandning av 20 procent ägg och 80 procent vatten att avvärja hjorten, föreslår Colorado State University.