Hur att hålla översvämningar vatten ur ditt hus med sandsäckar

Oundvikligen inträffar saker som ligger utanför vår kontroll och har potential att orsaka stora skador på våra hem--såsom översvämningar. Ännu, med tillräcklig förvarning, villaägare kan ta steg som behövs för att avleda översvämningar och hålla sina hem torr och opåverkad av översvämningar. Bygga en sandsäck vägg kommer att ta en stor del av planering och arbete, men om det kan rädda ditt hem från den förödande skadan av översvämningar, det sannolikt kommer att vara väl värt dina ansträngningar.

Instruktioner

•Obtain obehandlade säckväv säckar från en feed eller järnaffär. Använda följande ekvation för att avgöra hur många påsar behövs per linjär fot av väggen du planerar att bygga.

N = (3 x H + 9 x H x H) / 2N = antal påsar behövs för varje linjära fot av väggenH = vägghöjd (i feet)

Till exempel, om du ville bygga en 100-fots vägg med en höjd av 2 fot, ekvationen skulle se ut så här:

N = (3 X 2 + 9 X 2 X 2) / 2 = 21 väskor per linjär fot av väggen

21 påsar X 100 linjära fot = 2 100 väskor

US Army Corps of Engineers rekommenderar att basen av väggen skall vara tre gånger den faktiska höjden.

•Bestäm antalet kubik gårdar av sand måste du fylla påsar halvvägs. En kubik gården av sand är 27 kubikfot. Det kommer att ta 0.4 kubikfot av sand för att fylla en 14-av-24-tums väska halvvägs. Varje kubikmeter gården av sanden fyller ungefär 67 väskor halvvägs.

•Tydligt området där du planerar att bygga muren. Ta bort alla stenar eller annat skräp. Lämna minst åtta fötter mellan huset och väggen för observation ändamål samt andra nödvändiga aktiviteter.

• Använd skyddsglasögon om det är en blåsig dag och fylla varje väska halvvägs med sand. Arbetar i par kommer att ge dig de bästa resultaten. En person bör hålla påsen, och sedan den andra personen bör spade sand i påsen. Den person som innehar väskan bör böja i midjan tills armbågarna vila på sina knän för att minska risken för skador. Vik varje påse för att bilda en triangulär slut.

•Placera påsar på längden och parallellt med flödet av vattnet. Plats i sluten, eller botten, av varje väska på vikta slutet eller topp, föregående väska och stämpel det in i placera eller gå över den för att eliminera alla onödiga utrymmen.

•Stagger påsar när man bygger ytterligare nivåer. Detta hjälper väggen uppnå stabilitet. Placera kluster av sandsäckar ca varje fem fot vid basen av väggen för att främja stabilitet.

Tips & varningar

  • Om din vägg är mer än en fot höga, bör du göra basen två till tre gånger större än höjden. Vid stapling påsar, skapar du en triangel eller pyramid-formad vägg.
  • Planera ut byggandet av din vägg noga. Om väggen inte är konstruerat ordentligt, kommer det inte vara effektiv.
  • Inte återanvända sanden från väskor för ett barns sandlåda om den utsätts för flodvattnet. Flodvattnet anses vara kontaminerade.